Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2022 16:21

Лукашенкові примарились "провокації" Польщі

Лукашенкові примарились "провокації" Польщі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент РФ Володимир Путін у селищі Стрєльня поблизу Санкт-Петербурга, 25 червня. Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін не "ставить мету" застосувати ядерну зброю.

Також заявив, що Польща "провокує" США на "рухи в плані ядерної зброї". Про це Лукашенко сказав в інтерв'ю американській телекомпанії NBC.

"Зокрема і президент Путін, і керівництво Росії не ставило перед собою мету застосувати ядерну зброю в Україні. Такої необхідності немає. Росія володіє, це я точно знаю, найсучаснішими видами зброї. І не треба ядерної зброї. Росія впорається без ядерної зброї", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам

"Ви знаєте, головний ініціатор, який робить ставку на застосування ядерної зброї. Не здогадуєтеся, хто? Я вам скажу. Польща. Вона провокує вас – США – на якісь рухи в плані ядерної зброї", – заявив білоруський диктатор.

21 вересня Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

У разі ядерного удару з боку РФ буде фізична відповідь українських союзників і, можливо, НАТО, сказав високопоставлений чиновник Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенкові примарились "провокації" Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути