Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко знову приїхав до Путіна: про що говоритимуть

Лукашенко знову приїхав до Путіна: про що говоритимуть
Диктатора вже зустріли в аеропорту в Москві. Фото: "ПУЛ Первого"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 17 лютого прилетів до Москви, щоб зустрітися з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Білоруського диктатора вже зустріли в московському аеропорту, повідомляє білоруське видання "Белта". На зустрічі з російськими та білоруськими журналістами Лукашенко розповів про теми, які обговорюватиме з Путіним.

"Ми обговорюватимемо питання безпеки та оборони. Але головне (я вже казав, що ми десь у квітні-травні готуємо засідання Вищої державної ради) – обговоримо питання і економічного, і військового, і політичного характеру, які обговорюватимуться на Вищій державній раді", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав умову, за якої Білорусь вступить у війну проти України

Одне з найважливіших питань, яке планують обговорити президенти, полягає у тому, як уряди Білорусі та РФ виконують поставлені завдання.

"Насамперед економічні: щодо енергоносіїв, єдиного ринку, імпортозаміщення – як фінансуються, як реалізуються. Це цілий комплекс питань. Якщо ми вийдемо на питання нашого спільного угруповання в Білорусі, звісно, і це також обговорюватимемо", – зазначив Лукашенко.

17 лютого Володимир Путін й Олександр Лукашенко проведуть переговори у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово. Речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що "бесіда буде ґрунтовною". Лукашенко заявив, що говоритиме з Путіним про безпеку.

У РНБО вважають, що на черговій зустрічі Володимир Путін спробує знову схилити самопроголошеного президента Білорусі до прямої участі у війні проти України.

Нещодавно Лукашенко заявив, що білоруська армія долучиться до російської у війні тільки у разі прямого нападу на Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко знову приїхав до Путіна: про що говоритимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути