понеділок, 18 вересня 2023 01:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко вже запевняє, що не погрожував ні ядерною зброєю, ні "Вагнером"

Лукашенко вже запевняє, що не погрожував ні ядерною зброєю, ні "Вагнером"
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що нічим не погрожує. Фото: РБК

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його держава нічим "не розмахує": ні атомною зброєю, ні підрозділом "Вагнера".

Також він стверджує, що війна на території Білорусі неможлива, бо білоруси — найбільш миролюбна нація у світі, йдеться у його промові з нагоди так званого "Дня народної єдності", яку цитують державні медіа Білорусі.

"Як президент і головнокомандувач хочу вас запевнити: ми не хочемо воювати, і не будемо воювати", – стверджував Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче співпраці "на трьох" з Росією та КНДР

Він натякнув на ймовірність того, що "не дай боже щось трапиться", і оголосив, що в такому разі битися за свою землю доведеться до "останнього білоруса".

"Ми всі станемо Брестською фортецею. Ми будемо до останнього солдата і людини-білоруса захищати свою землю, яка належить нашим дітям", – закликав білоруський диктатор.

Білорусь в ймовірній війні переможе "в ім'я миру" і буде розвиватися "на фундаменті перемог, досягнень, досвіду та пам'яті наших героїчних предків", заявив Лукашенко.

Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням участі режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у військовій агресії Росії проти України.

У документі наголошують, що влада Білорусі постачає російським військам боєприпасами і технікою і надають їм і "вагнерівцям" плацдарм на своїй території.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вже запевняє, що не погрожував ні ядерною зброєю, ні "Вагнером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути