понеділок, 10 червня 2013 15:20

Лукашенко вперше за три роки приїде в Україну

Лукашенко вперше за три роки приїде в Україну
Востаннє Лукашенко приїжджав в Україну для участі у церемонії інавгурації Януковича у лютому 2010 року. Фото: ktelegraf.com.ua

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко вперше за останні три роки президентства Віктора Януковича відвідає з візитом Україну.

Як повідомила прес-служба українського глави держави, у понеділок, 10 червня, Віктор Янукович і Олександр Лукашенко у телефонній розмові обговорили питання двосторонніх відносин, "а також майбутній візит президента Білорусі в Україну".

Поки що дата та інші деталі майбутнього візиту не повідомляються.

Якщо візит президента Білорусі до України відбудеться, то він стане першим за останні три роки - востаннє Лукашенко приїжджав в Україну для участі у церемонії інавгурації Януковича у лютому 2010 року.

Нагадаємо також, Лукашенко у квітні 2011 року звинуватив президента України Віктора Януковича у "вошивості", а президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу і зовсім назвав "козлом". Ці заяви білоруський президент зробив, коментуючи свою відсутність на офіційних заходах у Києві з нагоди річниці Чорнобильської трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович із Лукашенком обговорили створення руху Білорусі – України – Росії

Зокрема, Лукашенко тоді заявив: "Поставте це запитання Януковичу: чому білоруський президент не присутній на їхніх заходах. Це ви у них запитайте. На жаль, "вошивості" вистачає у нинішнього керівництва України". Білоруський президент також додав: "Напрошуватися я ні до кого не збираюся, і бути якимось підспівувачем я не збираюся ні в одного президента, ні в іншого".

Зазначимо, що підставою для такого висловлювання Лукашенка стало те, що президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, який також мав бути присутнім на Чорнобильській конференції, висунув умову - відсутність на заході президента Білорусі Олександра Лукашенка. Ця умова, у свою чергу, була обумовлена тим, що після подій у Мінську 19 грудня 2010 року (влада країни застосували силу проти мирних демонстрації) Євросоюз ввів ряд санкцій проти офіційного Мінська.

Востаннє Янукович і Лукашенко зустрічалися 31 травня 2013 року у столиці Казахстану Астані. Тоді президенти трьох країн-учасниць Митного союзу (Росії, Білорусі та Казахстану) і президент України Віктор Янукович підписали Заяву про участь України в Євразійському інтеграційному процесі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вперше за три роки приїде в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути