пʼятниця, 12 жовтня 2007 13:57

Лукашенко: Україна обмежує співпрацю з Білоруссю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна обмежує співпрацю з Білоруссю за порадою Заходу.

Таку думку Лукашенко висловив у п"ятницю в Мінську на прес-конференції для російських ЗМІ.

"Внаслідок того, що сьогодні Україна більше дивиться на захід, то якщо Захід радить Україні десь не дуже співпрацювати з Білоруссю, вони змушені дослухатися", - сказав Лукашенко.

Тим часом, він оцінює відносини між Білоруссю і Україною як "хороші і добросусідські". На його думку, головним показником цього є збільшення взаємного товарообігу між країнами. Лукашенко припустив, що в 2007 році обсяг взаємної торгівлі сягатиме 3 мільярдів доларів. При цьому, за його словами, обсяг імпорту білоруської продукції до України перевищує обсяг експорту українських товарів у Білорусь.

На думку Лукашенка, не дивлячись на те, що "між Білоруссю і Україною немає такої обширної нормативно-правової бази, як між Білорусією і Росією, відносини білорусів з українцями є такими ж теплими, як і з росіянами".

"Цьому ніхто перешкодити не зможе - ні Путін, ні Лукашенко, ні Кучма, ні Янукович", - переконаний Президент Білорусі , передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: Україна обмежує співпрацю з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути