пʼятниця, 22 липня 2022 15:58

Лукашенко судитиме білорусів, які втекли з країни

Лукашенко судитиме білорусів, які втекли з країни
Олександр Лукашенко – співучасник російської агресії проти України. Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про заочний суд над громадянами, які залишили країну.

У Білорусі введуть "спеціальні провадження", в країні з'являться так звані заочні суди, повідомив 22 липня сайт Лукашенка.

Заочно судитимуть обвинувачених за 48 статтями про: тероризм, геноцид, найманство, зраду державі, диверсії, створення екстремістського формування або участі в ньому, а також за статтями про масові заворушення і заклики до санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенку примарилася підготовка нападу Заходу на Росію

За деякими статтями передбачене покарання до смертної кари. Заочно можуть судити фактично будь-якого повнолітнього громадянина Білорусі, повідомляє Deutsche Welle.

У Білорусі населення агітують підписувати контракти з російськими приватними військовими компаніями. Цим займаються військові комісаріати збройних сил Білорусі, повідомляв Генштаб ЗСУ.

Білорусь вкотре продовжила військові навчання на кордоні з Україною. Також транспортує боєприпаси для потреб російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко судитиме білорусів, які втекли з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути