пʼятниця, 28 травня 2010 09:52

Лукашенко: Янукович - не проросійський президент

Лукашенко: Янукович - не проросійський президент
Відносини Білорусі і України зі зміною керівництва не змінилися.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, відповідаючи на питання студентів могилевських вузів.

Як передає білоруське телеграфне агентство "Белта", при цьому Лукашенко відзначив, що під час президентства Віктора Ющенка у двох країн розв'язалися багато проблем. У Білорусі і України добре розвивалися відносини за колишнього керівництва.

Задовольняє білоруську сторону і те, як розвиваються ці відносини зараз за президента Віктора Януковича.

"Якщо ви думаєтеь, що Ющенко був не наш, а цей наш і у нас буде щось краще, то це неправда і тому, що Ющенко - людина абсолютно інших поглядів, у нього інша концепція, інші погляди на деякі речі, але нам вдалося порозумітися", - відзначив білоруський лідер.

"Янукович - український президент і виходитиме з позицій України. І якщо хтось думає, що це проросійський президент - це неправда. Це абсолютно проукраїнська людина, і уряд там такий самий", - сказав білоруський лідер.

Також Лукашенко подякував Ющенку за те, що він зробив для Білорусі, будучи президентом.

"Те, що Ющенко зробив для Білорусі, не зробив жоден президент, навіть російські політики. Він просто рвав на собі сорочку в Європі і Америці, захищаючи Білорусь. Я йому завжди за це був вдячний", - сказав глава держави, додавши при цьому, що він не вимагав зайняти антиросійську позицію.

"У нас були загальні погляди, точки зіткнення, і ми старалися це використовувати в розвитку відносин", - підкреслив президент Білорусі.

Що стосується нинішнього глави української держави, то, як підкреслив Олександр Лукашенко, "ми нормально співпрацюємо, все, що нам потрібно, вирішуємо разом з Україною або через Україну".

"Навіть це неприємне, може бути в деякій мірі, я маю на увазі для Росії, питання постачання венесуельської нафти через Україну. Вони чітко пообіцяли і всю нафту перевезли", - відзначив президент, додавши при цьому, що Білорусь чекає чергових танкерів з венесуельською нафтою.

"Україна вирішує всі проблеми, які стоять в площині наших відносин. Нас задовольняє те, як розвиваються відносини з нашою південною сусідкою", - підсумував глава держави. Що ж до особистих стосунків двох президентів, то вони також дуже дружні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: Янукович - не проросійський президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути