пʼятниця, 23 липня 2010 12:36

Лукаш оберігає капітал Януковича

Лукаш оберігає капітал Януковича

Адміністрація президента відмовилася повідомити, до складу засновників яких підприємств входить президент Віктор Янукович.

Відмова міститься у листі першого заступника глави адміністрації Олени Лукаш у відповідь на запит "Української правди".

"Згідно зі статтею 37 закону "Про інформацію" не підлягають обов'язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі конфіденційну інформацію та інформацію, що стосується особистого життя громадян", - ідеться у листі Лукаш.

Лукаш також послалася на те, що "збирання, зберігання, використання і поширення конфіденційної інформації, в тому числі інформації про особисте життя фізичної особи, без її згоди не допускається".

"Слід зазначити, що у окремих випадках запитувана вами у зверненнях інформація виходить за межі наданих вам прав на вільне одержання відкритої за режимом доступу інформації", - також заявила вона.

У своїй декларації про доходи Янукович вказав, що має внески до статутних капіталів підприємств, установ і організацій номінальною вартістю 6,5 тисяч гривень.

"Українська правда" у своєму запиті поцікавилася, в яких конкретно підприємствах Янукович є засновником.

Листа від Лукаш "Українська правда" отримала з порушенням закону про інформацію, який надає місяць для відповіді на запит. Запит було зареєстровано в адміністрації президента 5 червня, а відповідь Лукаш підписана 20 липня.

Як відомо, минулого року Лукаш також оберігала Януковича від походів на допити в справі про отруєння президента Ющенка.

Януковичу було направлено десять повісток на допит, однак він, маючи недоторканий статус депутата, не з'явився на жодний. Тоді у своєму листі генпрокурору Лукаш скаржилася на керівника слідчої групи, яка "порушує охоронювані конституційні права Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Лукаш оберігає капітал Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути