понеділок, 20 червня 2011 17:00

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценку не дозволили побачити в суді Януковича, Ющенка та Азарова

Луценку не дозволили побачити в суді Януковича, Ющенка та Азарова

Печерський райсуд міста Києва постановив, що підстав для зміни запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний із утриманням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за ґратами, немає.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Луценко, реагуючи на цю постанову, відповів: "Це означає: сиди, поки не здохнеш".

Разом з тим, його адвокат Ігор Фомін звернувся до суду з вимогою викликати в якості свідка слідчого Войченка для того, щоб з'ясувати, чи законним шляхом той здобував докази вини Луценка.

У свою чергу, Луценко зажадав, щоб до суду були викликані Янукович, Кузьмін, Пшонка та Ющенко. За словами екс-чиновника, Ющенко на святкуванні Дня міліції, за яке зараз судять Луценка, дарував квіти вдовам загиблих міліціонерів. Також у той день сорок представників міліції були привезені до Адміністрації президента, де Ющенко вручив їм нагороди. Вартість витраченого на їхнє транспортування бензину додали до справи Луценка.

Суд не знайшов достатньо мотивації для виклику вищезгаданих осіб в якості свідків, оскільки "їхні покази не матимуть відношення до справи".

Луценко також попросив викликати до суду екс-міністра внутрішніх справ Цушка та чинного голову МВС Могильова, прем'єр-міністра Азарова. За словами підсудного, у 23-му томі справи є дані за їхніми підписами, які вказують на те, що ці особи здійснили дії, які зараз розцінюються ГПУ як злочин. Ідеться про дозволи на святкування, та збільшення своїм колегам професійного стажу.

Суддя Вовк відхилив і це клопотання.

Суд переніс своє засідання на завтра - на 11:30.

Зараз ви читаєте новину «Луценку не дозволили побачити в суді Януковича, Ющенка та Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути