середа, 14 грудня 2011 17:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценку на день народження дарували книжки і сосиски

Луценку на день народження дарували книжки і сосиски

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка розповіла Gazeta.ua про те, як і чим вітали сьогодні Луценка з днем народження його родина та друзі.

Ірина Луценко розповіла, що вона разом із адвокатами відвідала чоловіка в обід, а наразі збирається приїхати до нього разом із дітьми.

"Зараз їду в СІЗО разом із дітьми. Зранку ми були у Юри разом із адвокатами. До обіду пускають тільки захисників. До 12 години були у Юри. Прочекали 2,5 години. Ми прийшли об 11.00, а привели його тільки о 13.30", - розповіла вона.

"Зранку йому було дуже погано, йому кололи знеболювальне. Зараз на вечір йому викликають медичну комісію, яка його обстежувала. Це ініціювали медики СІЗО. Тому що стан його здоров'я дуже погіршився. Він почуває постійні болі, які не проходять. Раніше він періодично приймав знеболювальні, які я йому приносила - баралгін, ношпа. Тепер навіть це не допомагає", - наголосила дружина екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один день у Лук'янівському СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка

Зранку вони бачилися і поспілкувалися півгодини. Ірина Луценко розповіла, що адвокати Ігор Балик, Олексій Баганець та Ігор Фомін подарували екс-міністру книжку "Мудрість світу". "Це книжка з цікавими і мудрими висловлюваннями. Юра пожартував, що у СІЗО залишається бути тільки мудрим, тому що бути впертим, злим чи веселим СІЗО не налаштовує", - прокоментувала вона.

Ірина Луценко також розповіла, що інший адвокат Володимир Орлов не зміг прийти, бо в нього було судове засідання, та він прислав смску-привітання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ закликають допустити до Тимошенко і Луценка зарубіжних лікарів

"Також Юрію подарували сосиски з ресторану "Бель Вю". У цьому ресторані Юра любив зустрічатися із друзями. Вони там дивилися футбол і обговорювали політичні новини. Там його  добре знають і працівники цього ресторану зробили йому такий подарунок - запакували баварських сосисок", - додала дружина екс-міністра.

У свою чергу, вона подарувала книжку "Класика японської поезії". "Юра дуже поважає цей, як він каже, маленький народ із країни на островах, де сходить сонце. Сподіваюся, що ця книжка дозволить йому бачити це сонце за загратованими вікнами", - додала Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко закликав прокурорів покаятись у найближчій церкві

Також спільно із адвокатами вона подарувала футболку із лозунгом "Venceremos" на фоні зображеного кулака.

"Це такий їхній "самооборонний" лозунг: тримаємося докупи і не здаємося. Думаю, що може Юра одягне цю футболку на судове засідання", - розповіла дружина екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ув'язненого Луценка приходили гості із Ради Європи

Вона також сказала, що наразі збирається приїхати до Луценка разом із дітьми. "Спілкуватися діти із Юрою будуть по телефону через скло: я розмовляю з ним у камері для побачень, а діти так розмовляти з ним не зможуть, тому що не є захисниками", - пояснила Ірина Луценко.

"Ніхто ніколи не побачить, щоб Луценко впадав у депресію. Головне, що ти відчуваєш у середині, а не ці стіни. Ми з ним, друзі з ним", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко сидить за ґратами безпідставно - комісар Ради Європи з прав людини

Дружина екс-міністра також прокоментувала вітання нардепів, які сьогодні вивісили на Майдані Незалежності плакат із зображенням Луценка та написом "Борітеся! Поборете!"

"Повісили на Майдані, бо це те місце, яке зараз запекло охороняє влада, навіть не даючи дозволу там збиратися. Тому ми вирішили, що його привітаємо саме на Майдані. Це місце, де Луценко починав свій, так би мовити, революційний шлях. Тому ми вирішили звернутися до народу його словами: "Не здаватися, не боятися, боротися і рухатися вперед", - підсумувала Ірина Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценку на день народження дарували книжки і сосиски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути