понеділок, 18 грудня 2017 18:27

Луценкові нагадали про стару кружку і ходку в тюрму

Луценкові нагадали про стару кружку і ходку в тюрму
ЗМІ нагадали генпрокурору Юрію Луценкові про ходку у тюрму. Фото: УНІАН

Родина Генпрокурора Юрія Луценка геть заплуталася у поясненнях щодо дорогої нерухомості, в якій вона мешкає. Про це повідомляють журналісти програми "Право на правду".

Нещодавно Автомайдан та громадські активісти навідалися до будинку Луценка в елітному селищі Стоянка під Києвом, щоб подарувати генпрокурору картату ковдру. На знак того, що його чекатиме доля відомого арештанта-симулянта Насірова, йдеться у сюжеті.

Натомість, генпрокурор написав обурений пост у Facebook, де підтвердив, що справді він з родиною проживає в цьому будинку, але буцімто знаходився під час візиту активістів на роботі.

Загальна площа обійстя генпрокурора понад 800 квадратних метрів.

Три роки тому журналісти вже приїздили до будинку і просили їх пояснити походження цієї нерухомості, вартість якої ріелтори оцінили приблизно в $1 млн.

"Це не моє житло, ми тут живемо тимчасово, бо робимо ремонт в квартирі", – заявила Ірина Луценко в 2014 році.

"Минуло 3 роки, і родина Луценків досі живе в цьому будинку тимчасово? Що ж це за ремонт такий?", - запитують у програмі.

Будинок Луценкам надає в користування уродженець Рівненщини Степан Нарембік, йдеться в сюжеті. На нього зареєстровано нерухомість.

"За дивним збігом обставин, це батько самої Ірини Луценко і тесть генпрокурора Юрія Луценка", - нагадують журналісти.

"Степан Нарембік і справді людина дуже не публічна, бо останні 12 років він на пенсії, а до цього пропрацював мало не все життя в автоколоні міста Дубно, що на Рівненщині. Ну тут нічого дивного не має. Це в розвинутих країнах, пенсіонери на старості років йдуть на відпочинок і насолоджуються життям. А у нас, особливо з початком електронного декларування батьки чиновників чи прокурорів раптом починають працювати в бізнесі і при цьому одразу досягають шалених успіхів, розживаючись за лічені тижні, а то й дні, мільйонами, фірмами, маєтками та іномарками.

Картата ковдра – ще не найгірший подарунок для генерального прокурора. Принаймні, власник картатої ковдри Насіров через продажність судів сьогодні на волі і почувається прекрасно. Втім, якщо суспільство дотисне владу і таки буде створено антикорупційний суд, то нинішньому генпрокурору замість картатої ковдри доведеться знову діставати стару кружку, яку він зберіг з попередньої ходки в тюрму", - наголошує ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заткнитесь" - з'явилося відео спілкування Саакашвілі із слідчим

12 травня 2016-го за призначення Юрія Луценка на посаді генпрокурора проголосували 264 народні депутати. Тоді Верховна Рада змінила закон "Про прокуратуру", дозволивши призначати генеральним прокурором кандидата без юридичної освіти і досвіду роботи.

Зараз ви читаєте новину «Луценкові нагадали про стару кружку і ходку в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути