Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 13:19

Луценко: зараз для опозиції дуже важливо зуміти об'єднатися

Луценко: зараз для опозиції дуже важливо зуміти об'єднатися

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що зараз для опозиції дуже важливо зуміти об'єднатися.

Про це він сказав у письмовому інтерв'ю LB.ua.

"Тільки найширше об'єднання дозволить залучити розум і енергію не під когось, а для вирішення чітких завдань. Тільки в такому мега-проекті без обмеження амбіцій зможуть працювати на результат разом і Тимошенко, і Яценюк, і Кириленко, і Кличко, і Гриценко , і - страшно подумати! - навіть Забужко ", - вважає він.

Коментуючи перехід кількох членів НУ-НС у "Фронт Змін", Луценко зазначив, що Арсеній Яценюк - "розумний і перспективний політик".

"Він один з небагатьох, хто вміє пояснити людям проблеми та перспективи країни. Його недолік - у бажанні бути першим у всьому. Він чи то не хотів, чи то не міг оточити себе яскравими постатями підтримки. І коли не має рівних в економічних та міжнародних питаннях Арсеній одягає каску фронтовика з корупцією або солом'яний бриль агронома, мені здається, що він втрачає", - вважає екс-міністр.

У той же час, Луценко сумнівається, що Яценюк зможе стати лідером об'єднаної опозиції. "Я не сумніваюся в особистій позиції Яценюка, але бажаю йому уникнути зради, пристосуванців, які сам пережив", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вночі пережив три напади болю - дружина екс-міністра

"Щоб зняти всі ці проблеми і питання, я знову пропоную проект об'єднаних демократичних сил. Конкретний план євроремонту з конкретними виконавцями, об'єднаними єдиною відповідальністю, який зніме більшість підозр і провокаційних чуток. А якщо місця в першій п'ятірці чи десятці розіграють перед телекамерою "на сірниках" - ціни їм всім не буде!", - додав екс-міністр.

У той же час, сам Луценко запевняє, що після того, як вийде на свободу, продовжить займатися політикою. "Так, в цьому немає сумнівів. Тисячі листів підтримки, які я отримую, мільйон підписів, зібраних для зміни мого арешту, просто вимагають від мене бути і далі самим собою", - сказав він.

"У цих листах занадто гучні слова про мене, щоб я їх вважав повністю адекватними, але я реально відчуваю, що потрібен людям. А раз так - я і за гратами і тим більше на волі залишаюся політиком, який має розкіш називати бандитів - бандитами, героїв - героями, негідників - негідниками. Ця позиція важка, але в ній мало конкуренції", - додав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: зараз для опозиції дуже важливо зуміти об'єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути