середа, 04 квітня 2012 12:22

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко запевнив представників Freedom House, що за кордон не поїде "ні під яким соусом"

Луценко запевнив представників Freedom House, що за кордон не поїде "ні під яким соусом"

Вчора, 3 квітня, представники міжнародної правозахисної організації Freedom House (США) зустрілись у Лук'янівському СІЗО з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Цей факт підтвердила і дружина екс-міністра Ірина Луценко, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Делегація з Freedom House складалася з восьми осіб і перекладача. Це були люди, які знали його ще з періоду роботи в Міністерстві внутрішніх справ, виявились навіть знайомими. Основне запитання, які вони йому задавали, – це причина арешту, бачення цієї ситуації і виходу з неї, про його звільнення", - повідомила вона.

Основне питання, яке представники Freedom House поставили Луценку, чи не бажає він лікуватися за кордоном. За словами дружини, Луценко відповів, що не збирається їхати за кордон "ні під яким соусом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зустрічається із директором Freedom House за зачиненими дверими

"Юрій Луценко хоче, щоб його лікували тут, але не в межах СІЗО, а все ж у стаціонарі. Тому що у нього час від часу виникає занепокоєння щодо стану здоров'я, після того як йому свого часу поставили діагноз "цироз печінки", - зауважила Ірина Луценко.

Вона також додала, що Луценко ще раз підкреслив перед міжнародною організацією, що не збирається виїжджати з України і не хоче лікуватися ніде за межами України.

Екс-міністр також нагадав представникам Freedom House, що його й раніше підштовхували до виїзду із країни, "ще до арешту неодноразово натякали, що він може спробувати виїхати і особисто брати участь в Європейському суді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хоче, щоб представники Freedom House прийшли і до неї

"Постає питання, хто ж таки хоче Луценка виперти з України, навіть при перебуванні його в СІЗО", - запитала Луценко.

"Мій чоловік - український політик. Основною його темою на зустрічі було те, що він лікуватиметься і захищатиметься в Україні, і в Україні відстоюватиме свої права та свою невинуватість", - наголосила Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація Freedom House відчула жахливий запах фарби у Лук'янівському СІЗО

Вона також підкреслила, що представники Freedom House не відвідували нову камеру, куди днями перевели її чоловіка, а зустрілись із ним у кабінеті начальника СІЗО.

Водночас, Державна пенітенціарна служба розповсюдила відео із візитом представників Freedom House до Лук'янівського СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Луценко запевнив представників Freedom House, що за кордон не поїде "ні під яким соусом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути