пʼятниця, 10 травня 2019 11:18

Луценко заговорив про корупцію Ситника

Луценко заговорив про корупцію Ситника
Артем Ситник відпочивав у мисливському угідді і не заплатив велику суму, каже Юрій Луценко.

Проти директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника можуть порушити справу про корупцію. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на прокурорській колегії у Дніпрі, коментуючи виклик на допит директора НАБУ.

"Коли була ТСК з приводу розкрадань Оборонпрому, з'явився нелюбимий мною народний депутат Розенблат, який вручив мені якийсь папірець. Коли я прийшов до офісу, то побачив, що це заява про скоєний злочин Ситником про те, що він, мовляв, втручався у вибори президента США. Я звик до чудернацьких листів нардепів, це не найсмішний.

Але до цього був прикладений ще один документ, який мене вразив. Це грудневе рішення адміністративного суду Києва про те, що Ситник неправомірно втручався у вибори президента США. Важко коментувати юридичну сторону цього питання, бо не знаю жодної статті Кримінального кодексу, яка може дати підставу для такого рішення. Проте закон є закон, справу зареєстрували і Ситник допитується саме у зв'язку з цим.

Але під час слідства стало відомо, що розмови, як він хоче підтримати Гілларі та не хоче підтримати Трампа, він вів в одному з мисливських баз відпочинку на території Рівненської області. І під час цього слідчі ДБР встановили, що за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник забув заплатити достатньо велику суму готівкою. Тому сьогодні він буде опитаний також із цього питання. І якщо в нього не буде якихось документальних спростувань, інформація про це надійде до Міністерства внутрішніх справ для підготовки протоколу про корупцію.

Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, за які, наприклад, 100 тисяч гривень платить хтось інший, - це називається неправомірна вигода. Він мав би це або показати в декларації як подарунок, якщо це якась знижка, або краще заплатити самому", - розповів Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник прийшов на допит

Раніше народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник 2016-го працював на штаб кандидата в президенти від демократів США Гілларі Клінтон і "зливав" інформацію про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.

У березні Державне бюро розслідувань розпочало слідчі дії у межах кримінального провадження про можливе втручання Ситника у вибори президента США.

Зараз ви читаєте новину «Луценко заговорив про корупцію Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути