Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 10:01

Луценко забирає у Ахметова парк на Південному березі Криму

Перевірка МВС з дотримання земельного законодавства на Південному березі Криму виявила факт незаконного продажу парка Кучук-Кой. За договором купівлі-продажу, 3,6 гектара території парка стали власністю ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент", яка належить Рінату Ахметову.

"У Сімеїзі голова сільради минулого року, перевищуючи свої повноваження, за договором купівлі-продажу передав 3,6 гектара землі парка Кучук-Кой. І знаєте на користь кого? На користь ТОВ "СКМ" місто Донецьк! Державі заподіяний збиток в 14 мільйонів гривень" -- сказав на прес-конференції в Сімферополі в.о. начальника главку МВС Криму Микола Іллічев.

Нагадаємо, що з квітня 2005 року прокуратура Криму вивчає питання законності приватизації Донецькою холдинговою компанією "Систем Кепітал Менеджмент" садиби "Новий Кучук-Кой" в смт. Паркове під Ялтою. Разом з садибою, яка є історичним пам"ятником культури місцевого значення, покупець отримав на обслуговування будинки та 3,2 гектара землі.

У квітні 2006 року "СКМ" заявило про спробу незаконного вторгнення на територію південнобережного пам"ятника історії і культури "Новий Кучук-Кой".

ТОВ "Еліта-Ялос", що знаходиться по-сусідству, розібрало 80 метрів огорожі, оскільки отримало 7 га для обслуговування оздоровчого комплексу "Криворізький Гірник", включаючи 30 соток садиби.

Компанія СКМ звернулася в правоохоронні органи із заявою про притягнення до відповідальності посадових осіб ТОВ "Еліта-Ялос" за несанкціоноване вторгнення на охоронну територію пам"ятника. У свою чергу дирекція "Еліта-Ялос" заявила, що має намір судитися за цю ділянку з "СКМ".

Директором ТОВ "Еліта-Ялос" є депутат Симеїзівської сільради Анатолій Футомський, який в 2005 році став членом політичної партії "Народний Союз Наша Україна".

Архітектурно-парковий ансамбль "Новий Кучук-Кой" був створений в 1913 році на гроші далекого родича Врубеля, співробітника Міністерства фінансів, петербуржця Якова Жуковського. До будівництва своєї дачі Жуковський привернув знаменитих художників "срібного століття". В наші дні садиба отримала статус пам"ятника архітектури, історії і культури місцевого значення.

У квітні 2002 року Комітет з охорони пам"ятників АРК після тривалої тяжби з власником пансіонату - управлінням "Кривбассруда", прийняв "Новий Кучук-Кой" на свій баланс, проте через деякий час пам"ятник був переданий компанії "Систем Кепітал Менеджмент" в користування за договором оренди.

Подальша приватизація садиби, за даними Фонду майна Криму, обійшлася Донецькій компанії в 2 мільйони 155 тисяч грівень.

За матеріалами: Подробности

Зараз ви читаєте новину «Луценко забирає у Ахметова парк на Південному березі Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути