середа, 26 грудня 2012 09:35

Луценко відзначив два роки під арештом заявою про злочин Кузьміна

Луценко відзначив два роки під арештом заявою про злочин Кузьміна

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко написав чергову заяву про злочин,  скоєний заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним та іншими посадовцями прокуратури.

Так він відзначив два роки від того дня, як колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заарештували, повідомляє Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР вимагає звіту від уряду Азарова - Кличко

Луценко наголошує, що саме Кузьмін та його колеги винні в даному арешті, який Європейський суд із прав людини визнав незаконним.

"Підстави мого звернення до правоохоронних органів є юридично досконалими. Адже Європейський суд із прав людини відхилив апеляцію України і ухвалив остаточне рішення, яким визнав мій арешт незаконним – за політичними мотивами", – заявив колишній посадовець.

"Ми маємо доконаний факт про незаконний арешт людини, і маємо доведений збиток державі у розмірі понад 100 тисяч гривень. З моєї точки зору – це беззаперечний доказ злочинних дій Кузьміна та Войченка, які безпідставно позбавили мене волі та завдали збитків держави в особливо великих розмірах", – заявив Луценко в Менській колонії.

/media/video/474664/1_474664.mp4

Екс-міністр додав, що за новим Кримінально-процесуальним кодексом, його адвокати передали заяву стосовно дій Кузьміна та Войченка для реагування до правоохоронних органів, і що 26 грудня його внесуть до загальнодержавного реєстру злочинів.

Сам Кузьмін, коментуючи рішення Європейського суду, наголосив, що у порушеннях прав Луценка під час його арешту винні не посадовці, а недосконалий Кримінально–процесуальний кодекс радянських часів, чинний на той момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерали міліції не прийшли на професійне свято на знак протесту проти засудження Луценка

Як відомо, Луценка заарештували, коли він вийшов зі свого будинку погуляти з собакою.Згодом судді Печерського суду Києва засудили Луценка на чотири роки за те, що він нібито зловживав посадою міністра внутрішніх справ.

Однак Європейський суд з прав людини визнав арешт та тримання Луценка під вартою упродовж півтора року незаконним.

Це є підставою для кримінального переслідування слідчого генпрокутратури Сергія Войченка та заступника генпрокурора Рената Кузьміна, які ухвалили рішення про арешт екс-міністра, вважає Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко відзначив два роки під арештом заявою про злочин Кузьміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути