Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 16:45

Луценко відмовився розсекретити всі архіви по Голодомору

Луценко відмовився розсекретити всі архіви по Голодомору
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначає, що МВС відкриває свої архіви по Голодомору 1932-33 років, але не в повному обсязі. Так він прокоментував заклик в.о. глави СБУ Валентина Наливайченка про те, що МВС має відкрити свої архіви.

Юрій Луценко підкреслив, що Міністерство готує низку матеріалів, які відкривають правду про Голодомор. "Водночас я не думаю, що мова може йти про відкриття тотально всіх документів", - підкреслив він. За його словами, архіви СБУ стосуються загальної діяльності НКВД, а архіви МВС - це переважно розслідування по конкретних злочинах.

"Фактично там іноді згадуються прізвища тих, хто вбивав дітей, хто їв дітей", - зазначив він.

Юрій Луценко вважає, що розсекречення таких прізвищ неприйнятне та неприпустиме в даній ситуації, адже родичі цих людей живуть нині. "Деякі деталі варто тримати все-таки під секретом", - вважає міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, Служба безпеки України оприлюднить складений за її архівними матеріалами перший список партійних і радянських діячів, керівників каральних органів - Об"єднаного державного політичного управління (ОДПУ) при РНК СРСР і Державному політичному управлінні (ДПУ) УРСР періоду 1932-1933 років, а також документи, які були підписані ними особисто і стали організаційно-правовою підставою для здійснення в Україні Голодомору-Геноциду та проведення масових репресій.

У відомстві відзначили, що "архівні документи беззаперечно свідчать, що Голодомор-Геноцид 1932-1933 років став наслідком спланованих злочинних дій тоталітарного комуністичного режиму". "Щоб зробити достовірну архівну інформацію щодо організаторів і виконавців Голодомору-Геноциду, а також щодо підписаних ними документів, доступною широкому загалу громадськості, Служба безпеки пропонує інтерактивну форму", - сказано в повідомленні, пише ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Луценко відмовився розсекретити всі архіви по Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути