середа, 10 квітня 2013 08:37

Луценко створить рух спільно з трьома польовими командирами Майдану

Луценко створить рух спільно з трьома польовими командирами Майдану
Фото: obozrevatel.com

Екс-глава МВС Юрій Луценко анонсував створення громадського руху, який ставить перед собою мету "оновлення та будівництва країни". Ініціативна група вже сформована, але її учасники розходяться у прогнозах щодо термінів початку своєї роботи. Перед президентськими виборами новий рух повинен буде підтримати опозиційного кандидата на цей пост, визнають його ініціатори.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" у публікації "Командири "прийшли в рух".

Про плани створення нової організації, опозиційної по відношенню до діючої влади, Юрій Луценко повідомив в понеділок увечері в інтерв'ю телеканалу ТВі. Він підкреслив, що дана структура не буде зареєстрована як партія: "Україні необхідно загальнодержавний надпартійний рух, який буде підштовхувати опозицію до правильних рішень". "Юрій Луценко називає його "народний рух за третю республіку", - розповів один із соратників екс-міністра Роман Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська не радилась ні з ким в АП щодо помилування Луценка

Кістяк майбутньої структури вже визначений. "Є чотири людини - Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Роман Безсмертний. Ось навколо них і треба об'єднуватися", - заявив Стецьків. Всі четверо відомі як "польові командири Майдану" - в ході "помаранчевої революції" 2004 року вони брали участь в організаційному забезпеченні акції протесту на Хрещатику і майдані Незалежності.

Юрій Луценко заявив, що нове об'єднання повинне буде написати "план оновлення та будівництва країни". Роман Безсмертний уточнив, що акція, ініційована паном Луценком, має стати всеукраїнською, з максимальним охопленням виборців. Учасники даної ініціативи визнають, що вона прив'язана до майбутніх президентських виборів, а одним з її підсумків стане підтримка одного з кандидатів у президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" найбільше бояться активістів "Свободи", бо вони є небезпечними для ПР - Аронець

Юрій Луценко публічно закликав прихильників опозиції приєднатися до ініціативи. Інші представники "четвірки", втім, вважають, що поки рано залучати сторонніх осіб, і відмовляються навіть припустити, коли саме акція стане публічною. "Я не прихильник того, щоб діяти, як Яценюк (голова фракції" Батьківщина "Арсеній Яценюк. - Ред.), - оголошувати дату повстання і потім його коментувати. Ми хочемо спочатку зробити перші кроки", - заявив Тарас Стецьків.

Песимістичні прогнози пана Стецьківа про перенесення акції на 2014 рік не виправдаються, вважає Роман Безсмертний. За його словами, затримка пов'язана з необхідністю лікування Юрія Луценка - сьогодні йому необхідна хірургічна операція. "Думаю, вже наступного тижня ми повідомимо деталі, а Юрій Віталійович зареєструє акаунт в Facebook і Twitter, щоб створити механізм комунікації з охочими приєднатися", - розповів він. Про плани екс-глави МВС розширити присутність в інтернеті обізнана і його прес-секретар Лариса Сарган. "Ймовірно, найближчим часом, поки Юрій Луценко буде у лікарні, він продовжить спілкування через свій блог на "Українській правді", а пізніше, дуже скоро, з'явиться і на Facebook", - повідомила вона.

Зараз ви читаєте новину «Луценко створить рух спільно з трьома польовими командирами Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути