понеділок, 22 березня 2010 10:11

Луценко: Стельмаха залишили, щоб друкувати гроші

Луценко: Стельмаха залишили, щоб друкувати гроші

Колишній міністр внутрішніх справ, лідер Народної самооборони Юрій Луценко вважає, що нова влада залишила на посаді голови Національного банку України Володимира Стельмаха, щоб мати "вільний доступ" до верстата для друкування грошей.

Таку думку він висловив в ефірі 5-го каналу в неділю, 21 березня.

Він нагадав, що коли у Верховній Раді ставилося питання про відставку Стельмаха, то Партія регіонів двічі голосувала за його звільнення. Водночас, додав він, зараз новій владі потрібні кошти на виконання їх необгрунтованих обіцянок.

"Саме тому Партія регіонів, яка двічі голосувала за зняття Стельмаха до виборів, зараз залишила його на посаді, незважаючи на те, що він не має права її обіймати через завершення контракту і пенсійний вік. Але його залишили, щоб друкувати гроші", - переконаний Луценко.

При цьому він зазначив, що це призведе до чергової інфляції.

Нагадаємо, 12 березня Президент Віктор Янукович зазначив, що не має наміру вносити до Верховної Ради подання на звільнення голови Національного банку Володимира Стельмаха.

"Вчора прем"єр-міністр заявив, що вже є три кандидатури на цю посаду. Я хотів би попросити, щоб ви не кидалися такими словами, і рахувалися з моєю думкою, в мої плани не входить на цьому етапі заміна голови НБУ", - сказав він .

Раніше прем"єр-міністр України Микола Азаров заявив, що питання зміни керівництва Національного банку України не є першорядним.

Рада призначила Стельмаха головою НБУ 16 грудня 2004 року.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Луценко: Стельмаха залишили, щоб друкувати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути