Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2011 12:38

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко сидить за ґратами безпідставно - комісар Ради Європи з прав людини

Луценко сидить за ґратами безпідставно - комісар Ради Європи з прав людини

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг вважає, що утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка і колишнього в.о міністра оборони Валерія Іващенка до рішення суду, а також арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко до винесення їй вироку безпідставні.

На прес-конференції в суботу в Києві Хаммарберг підкреслив, що в Україні існує проблема надмірного застосування практики попереднього утримання під вартою.

"Ця проблема, звичайно ж, дуже важлива для міжнародного співтовариства. Коли мова йде про такі судові справи, як справи проти Тимошенко, Луценка та Іващенка", - сказав він.

"Виходячи з мого аналізу, в жодному з цих випадків, які я назвав, не присутні такі виняткові обставини, які б обгрунтовували утримання їх під вартою до судового рішення", - додав він.

Хаммарберг додав, що існує презумпція невинності - поки вина людини не доведена, вона не може вважатися винною. Разом з тим, за його словами, існують виняткові обставини, виходячи з яких з'являються підстави для арешту. Зокрема, це ризик, що людина втече, буде знищувати докази, або здійснювати тиск на свідків.

"Якщо ж цих ризиків немає, то немає підстав утримувати людину під вартою", - підкреслив він.

Нагадаємо, Луценка звинувачують у тому, що він незаконно присвоїв звання своєму водієві, призначив його на посаду й нарахував пенсію. Більшість опитаних судом свідків спростовують докази прокуратури й виправдовують колишнього міністра.

Зараз ви читаєте новину «Луценко сидить за ґратами безпідставно - комісар Ради Європи з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути