вівторок, 22 січня 2019 16:07

Луценко розповів, як пив із "зеком" Януковичем

Луценко розповів, як пив із "зеком" Януковичем
Юрій Луценко пив горілку з Віктором Януковичем.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, як пив горілку з Віктором Януковичем. При цьому Янукович хизувався своїм тюремним минулим.

"Янукович був класичним главою мафії. Він розглядав державу як систему збору общака і зовсім не соромився цього. Як людина, це був не такий орангутанг, як його намалювали перед першим Майданом. Він хитрий, розумний, мстивий", - сказав Луценко в інтерв'ю Дмитру Гордону, пише "Українська правда"

Генпрокурор розповів історію, як будучи депутатом Соціалістичної партії в 2002 році їздив на акцію "Повстань, Україно!" в Донецьк і пив з "найжорстокішим мафіозі Януковичем" – в той час головою Донецької ОДА.

"Ну, і мене за ніч до цього (до акції – Gazeta.ua) ввечері запрошує губернатор Янукович, який вже ось-ось їде до Києва. Подумав, що я з наметів, якийсь пацан. Він же не врахував, що я на заводі, в адміністрації, в міністерстві і так далі. Каже мені: "Як вам на Донбасі?". Я: "Чудово! Викликає величезну повагу ". Без жодної іронії! "Але, – кажу, – при цьому плакати якісь дебільні". "Донбас ніхто не поставить на коліна. В. Янукович". Він: "А шо тобі не подобається?". – "Та хоч би підвівся вже на коліна, скільки лежати можна?". – "А шо ти мене під**буєш?". – "А шо ти мені тикаєш?". – "А ти мені?". Коротше, (схопили один одного – ред.) за груди", - розповів Луценко.

Потім вони заспокоїлися, почали пити горілку і домовлятися, щоб акція пройшла без провокацій.

"Далі п'ємо ми ту горілку. Янукович каже: "Ще?". Я кажу: "Дивись, я працював на заводі, де було 20 літрів спирту за зміну. Так що ти мене на це не бери. По чифіру – так, слабкий, але по горілці ні". І тут я бачу – маска з нього спадає, звіриний оскал гангстера з'являється: "Шо ти, с*ка, знаєш про чифір? Такі, як ти, у мене на таборі шмарклі мертвяків смоктали", - повідав Луценко.

Він додав, що цих слів "не злякався, але офігів".

"Ось це вам довга відповідь, хто такий Янукович. Маску він вміє одягати, і навіть українською говорити, але все одно залишився там, в тій зоні", - підсумував генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене ковбасить від того, що говорить Медведчук - Луценко

5 грудня Віктор Янукович не вийшов на зв'язок із судом для останнього слова. Колегія суддів Оболонського районного суду міста Києва вийшла до нарадчої кімнати для винесення вироку.

Януковича обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, як пив із "зеком" Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути