пʼятниця, 28 квітня 2017 15:43

Луценко розповів про "общак" Януковича

Луценко розповів про "общак" Януковича
"Общак" режиму Януковича тримали в трьох банках. Фото: УНІАН

Конфісковані кошти в розмірі 40 млрд грн спільників режиму Януковича знаходяться на 100 рахунках. Їх направлять до Держказначейства до кінця п'ятниці.

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, Генпрокуратура веде справу про злочинну організацію.

"У ній підозрюють громадян Януковича, Курченка, Клименка, Арбузова, низку інших впливових осіб.

У справі багато напрямків. Наприклад, розкрадання коштів Укретелекому. Вчора направили до суду клопотання про заочне засудження Арбузова.

По Клименку з боями суд дозволив заочне засудження. Те саме очікуємо щодо Курченка та багатьох інших членів цієї злочинної організації", - сказав він.

"В одному з епізодів розслідували розкрадання державного бюджету через цінні папери, котрі купували на кошти, здобуті злочинним шляхом. Потім легалізовували, та ще й із серйозним відсотком у валютному вигляді. Ми виявили члена цієї злочинної організації, який дав викривальні покази на керівництво і способи розкрадання, конкретні фірми та їхні рахунки.

Це взяв до уваги Краматорський суд. Той, хто дав покази, отримав умовне покарання. Суд прийняв рішення про конфіскацію грошей злочинної організації Януковича, заморожених з 2014 року на рахунках в Ощадбанку, Приватбанку, Ексімбанку", - розповів Луценко.

"Сьогодні процес конфіскації - переводу з рахунків офшорних компаній на єдиний казначейський - відбувається у технічний спосіб, під контролем прокурорів і силових структур. Українські громадяни отримають можливість використати 1,5 мільярда доларів", - резюмував Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справедливість відновили" - Порошенко назвав долю рахунків Януковича

Суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала $1,42 млрд на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов'язаними з ними людьми.

Кабмін заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів на суму 10,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів про "общак" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути