Ексклюзиви
субота, 23 вересня 2006 14:09

Луценко просить грошей, щоб подолати нелегальну міграцію

 

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить міжнародні організації про фінансову і технічну допомогу у боротьбі з нелегальною міграцією. Про це він повідомив журналістів на прес-конференції.

За його словами, на сьогоднішній день значно зростає проблема нелегальної міграції в Києві.

- Я як міністр звертаюся до міжнародних, особливо європейських організацій для фінансової і технічної допомоги в боротьбі з цим явищем, - сказав Луценко.

Також урядовець повідомив, що днями він повернувся з Генеральної Асамблеї Інтерполу, де виступав з питань нелегально міграції в Україні і домовився з генеральним секретарем цієї організації про можливу технічну допомогу для облаштування пунктів перебування незаконних мігрантів в Україні.

Міністр підкреслив, що проблемою є те, що до цих пір немає жодного табору для нелегальних мігрантів, не дивлячись на те, що раніше прокуратура ухвалила рішення про заборону поміщати їх в загальні ізолятори.

- Загалом, ми не знаємо, куди їх дівати... юридично не вирішено це питання - сказав Луценко.

Також він повідомив, що паспортним столам поставлено завдання перевірити всі паспорти, які були видані за останні 2-3 року людям, що прийняли українське громадянство.

- Особливу увагу звертати на вихідців з азіатських і європейських країн, - сказав міністр.

Нагадаємо, що в травні Державний комітет у справах національностей і міграції ініціював обговорення проекту Концепції міграційної політики України.

Раніше в рамках Плану цілей-2006 "Україна-НАТО" Україна зобов"язалася перед альянсом затвердити основи державної міграційної політики і закон про державну міграційну службу, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Луценко просить грошей, щоб подолати нелегальну міграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути