середа, 17 січня 2018 17:03

Луценко пояснив суть "секрету" у рішенні щодо грошей Януковича

Луценко пояснив суть "секрету" у рішенні щодо грошей Януковича
Юрій Луценко засекретив рішення суду у справі про гроші Януковича, щоб не "сполохати" фігурантів і через загрозу їхньому життю. Фото: shutterstock.com

Рішення Краматорського суду про конфіскацію $1,5 млрд оточення президента-втікача Віктора Януковича засекретили через загрозу життю осіб, які уклали угоду зі слідством.

Так пояснив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні парламентського комітету з нацбезпеки та оборони.

"Ми отримали інформацію про загрозу життю тих осіб, які співпрацюють із нами при укладанні угоди і наданні інформації про методи та складові злочинної організації Януковича. Давайте чесно скажемо, сьогодні ЗМІ уже на весь світ розголосили прізвище людини, яка уклала одну з угод. Як йому зараз живеться? Знаючи, що проти нього зараз лідери-втікачі", - зазначив генпрокурор.

Крім того, поширення рішення суду сприятиме фігурантам уникнути слідства.

"У рішенні Краматорського суду є сотні суб'єктів господарювання, через які Янукович проводив свою злочинну діяльність. Розсекречення цієї інформації дуже ускладнить проведення слідчої та оперативно-розшукової, зокрема таємної роботи щодо бенефіціарів цих структур... Якщо умовний Сидоренко, який співпрацював з Януковичем… буде знати, що саме його підприємство є в цьому переліку, звичайно він буде оберігатися від прослуховування, зняття його телекомунікацій набагато більше, ніж коли він цього не знає... Я засекретив це рішення суду, щоб не допомагати учасникам злочинної схеми із 500 підприємств уникати, ховатися, протидіяти слідству по інших кримінальних провадженнях", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 членів банди Януковича засудили за розкрадання грошей

28 березня 2017 року Краматорський міськсуд ухвалив рішення про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича і його оточення в рамках процесу проти колишнього директора компанії "Газ Україна-2020" Аркадія Кашкіна. Через місяць рішення набуло чинності і конфісковані були перераховані в держбюджет.

Суд засекретив рішення Краматорського міськсуду Донецької області про спецконфіскацію $1,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив суть "секрету" у рішенні щодо грошей Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути