середа, 21 липня 2010 10:12

Луценко пояснив, чому звільняють команду Черновецького

Луценко пояснив, чому звільняють команду Черновецького

Колишній глава МВС Юрій Луценко вважає, що нова влада активізувала справи проти столичного керівництва з політичних мотивів.

Таку думку він висловив в інтерв"ю "Газете по-Киевски".

"... моя думка: за Ющенка ці справи прикривали з політичних мотивів, а зараз їх активізують з тих же причин. Карати високопоставлених злодіїв ні тоді, ні сьогодні команди президентів не збираються", - вважає Луценко.

"Більшість цих корупційних справ ґрунтуються на матеріалах столичної міліції часів Яреми. В основному це ті ж відомі зловживання з виділенням землі на підставних студентів. Все, що було поховане в міськпрокуратурі, тепер звідти витребуване СБУ і пред"явлене", - розповів Луценко.

"Перша активність СБУ була, коли не хотіли писати заяви про відхід Денис Басс і ще ряд чиновників. Але прийшов Попов, їм нагадали старі справи, і вони пішли. З подальшим розслідуванням - тиша. Потім постало питання щодо секретаря Київради. Заговорили про можливість призначення на місце Довгого Кличка, потім регіонала Омел"яненка. Довгий теж не захотів писати заяву. Тому активізували всі матеріали, що стосувалися його і підлеглих. Він упирається. Подивимося, що буде далі", - відзначив Луценко.

Луценко також висловив упевненість в тому, що є підстави притягати до відповідальності вище керівництво КМДА, у тому числі і мера: "Матеріали були ще перед тим засіданням РНБО у земельних справах, коли у мене виник конфлікт з Черновецький. Далі передали до прокуратури і там все зависло".

На питання, чи може він навести якісь приклади справ проти команди мера, які зараз можуть спливти, Луценко відповів: "Наприклад, КП "Плесо" раздерибанило десятки гектарів землі. По медицині - на сотні мільйонів купили медобладнання для неіснуючого центру. Пригадайте горішки і сухофрукти, куплені і перепродані "Київводоканалом" на сотні мільйонів. А сумнівна процедура акціонування "Київенерго"? Було доведено, що основний документ з переходу цієї компанії в приватні руки - сфальсифікований".

Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив, чому звільняють команду Черновецького ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути