середа, 20 вересня 2017 18:15

Луценко повідомив про вагомі докази у справі "2 травня"

Луценко повідомив про вагомі докази у справі "2 травня"
Генеральна прокуратура наступного тижня оскаржить рішення міського суду Чорноморська. Фото: 112

Генеральна прокуратура наступного тижня оскаржить рішення міського суду Чорноморська.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він зазначив, що у 2016-му після вступу на посаду новопризначений прокурор Одеської області доповів йому про стан судового розгляду зазначеної справи. У результаті, в суді не проігнорували докази причетності проросійських активістів до масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

"Я дав йому доручення здійснити додаткові слідчі дії, після чого були подані додаткові докази на розгляд суду, суд відмовився їх приймати", – пригадав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох фігурантів "справи 2 травня" повернули до СІЗО

Він додав, що одночасно "суд вивів з групи прокурорів, які представляли обвинувачення, тих осіб, які володіли всіма матеріалами справи".

"Суд відмовився приймати, з нашої точки зору, абсолютно обґрунтовані докази причетності осіб до зазначених подій – це відео подій, свідчення свідків, які впізнають конкретних обвинувачених, та визнання одного з тих, хто був на стороні "русской вєсни" і викриває своїх однодумців. Але все це відмовився приймати суд", – додав генпрокурор.

Під час масових заворушень 2 травня 2014 року в центрі Одеси за участю проукраїнських і проросійських активістів загинули 48 людей, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «Луценко повідомив про вагомі докази у справі "2 травня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути