Ексклюзиви
неділя, 20 листопада 2011 17:44

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко порівняв українців з дикобразами і хохулями

Луценко порівняв українців з дикобразами і хохулями

Колишній глава Міністерства внутрішніх справ Юрій Луценко закликає громадян України об'єднуватися для боротьби з владою.

Про це він пише у своїй статті для ZN.UA.

"Нинішня українська влада ударними темпами втрачає підтримку людей, і процес протистояння Віктора Януковича і України вже набув незворотного характеру. Але обрання методом тику нового вождя не гарантує виходу зі стагнації - доведено Ющенком. В умовах нинішньої політичної ночі ми не маємо права спати, очікуючи нового месію на новому Майдані. Час працює на тих, хто працює. Навіть вночі", - пише екс-міністр.

Луценко вважає, що у громадян України є дві моделі поведінки: "Перша - шлях хохулі, унікальної, ні на що в живому світі не схожої істоти, яку вчені довго не могли віднести ні до однієї з груп існуючої класифікації. Це - шлях внутрішньої еміграції, духовної робінзонади, ігнорування зовнішніх викликів. Шлях, звичайно, унікальний, але закінчиться дуже неестетично і неперспективно".

"Друга модель - шлях дикобраза. Це шлях боротьби за право бути не таким, як усі, відстоювання свого місця в не завжди доброзичливому світі, захисту власної гідності і свободи", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком закінчився, навіть не розпочавшись

Також колишній міністр зазначив: "Вихід з радянського тупика цивілізації - не так в одноразовому акті зміни влади, як, в першу чергу, в постійних зусиллях, спрямованих на зміну суспільства. Дієве громадянство породжує лідера нації, а не навпаки. Після століть національної та особистої несвободи нам треба буде відновити звичку людей колективно вирішувати свої проблеми. Ключову роль в цьому процесі мають відіграти (і вже грають!) інтелектуали".

Зараз ви читаєте новину «Луценко порівняв українців з дикобразами і хохулями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

159

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути