вівторок, 05 листопада 2019 08:17

Луценко поганий, Аваков хороший - екс-посол США дала свідчення

Луценко поганий, Аваков хороший - екс-посол США дала свідчення
Екс-посол США в Україні Марі Йованович свідчила про українських політиків. Фото: slovoidilo.ua

Екс-посол США в Україні Марі Йованович заявила, що колишньому генпрокурору України Юрію Луценку не подобалось, що посольство закликало до реформи ГПУ.

"Коли він прийшов на посаду, у нього було три цілі: реформа Генпрокуратури, покарання відповідальних за вбивства під час Революції Гідності і розслідування відмивання коштів. Жодне з цього не було виконано. Ми прагнули заохотити його працювати в цьому напрямку, а він не зважав. Хотів, щоб посольство США організувало зустріч з генпрокурором, з директором ФБР та іншими. Заявляв, що має для них важливу інформацію. Ми не організовуємо зустрічі перших осіб, на яких керівник іноземної установи може надати інформацію члену кабінету США, яка може бути правдивою, а може і ні. Тому продовжували закликати його зустрітись з аташе з юридичних питань - ФБР при посольстві. Саме тому ФБР присутнє за кордоном, щоб співпрацювати з партнерами в інших країнах і отримувати інформацію, якою б вона не була, розробляти справи, та інше. Він не хотів ділитись цією інформацією. Тепер я розумію, що це були неправдиві факти щодо мене", - розповіла Йованович під час свідчень перед комітетом Конгресу США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що не знає екс-посла США в Україні

Натомість політик зазначила, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков був занепокоєний діяльністю особистого адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані, у питаннях про розслідування в Україні стосвно сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера. Не хотів, щоб Україну втягнули у внутрішню політику США.

"Аваков сказав мені, що Джуліані намагався зв'язатися з ним, і йому це вдалося. Коли Аваков був в Сполучених Штатах, вони коротко поговорили телефоном. Але він сказав також, що не хотів зустрічатися з мером Джуліані, тому що турбувався з приводу того, що вони робили. Вважав, що Україна всі ці роки з моменту здобуття незалежності мала двопартійну підтримку демократів і республіканців. Починати втягуватися у внутрішню політику США, для України було небезпечно".

Керівництво Державного департаменту CША (МЗС) не дозволило надіслати заяву на захист посолки США в Україні Марі Йованович, проти якої вели кампанію консервативні медіа та прибічники президента Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Луценко поганий, Аваков хороший - екс-посол США дала свідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути