Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 13:10

Луценко пішов у "рабство" до "Батьківщини" - експерт

Луценко пішов у "рабство" до "Батьківщини" - експерт

Рішення "Народної Самооборони" про участь у місцевих виборах єдиним списком з "Батьківщиною" означає остаточну політичну смерть руху екс-міністра внутрішніх справ Луценка.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Центру політичних досліджень та конфліктології Антон Фінько.

"Це така собі локальна ініціатива. Саме по собі об"єднання Юрія Луценка на сьогодні не має електоральної ваги. Проте особисто колишній міністр внутрішніх справ має ораторський хист, який дає йому змогу вдало виступати на мітингах та займатися опозиційною діяльністю", - зауважив політолог.

За його словами, сторони знайдуть спільну мову у тому разі, якщо прихильники Луценка не будуть виставляти надмірні амбіції, а погодяться на відносно якусь скромну питому вагу у цих спільних списках.

Разом з тим, Фінько зазначив, що  об'єднання списків з "Народною самообороною" безпосередньо "Батьківщині" нічого не дасть.

"Однак це дозволить експлуатувати ораторські здібності Луценка з метою агітації і пропаганди", - додав аналітик.

Він також зазначив, що спільні списки з "Батьківщиною" означають остаточну політичну смерть для "Народної Самооборони".

"Однак річ у тім, що після розколу та після того як її фінансове забезпечення у вигляді пана Жванії віддрейфувало у бік влади, власне у тому звичному форматі у якому раніше існувала "Народна Самооборона" її більше нема. Є пан Луценко і якась кількість людей, яка його підтримує. Тому, альянс з "Батьківщиною" є цілком логічним", - зауважив аналітик.

Він також не виключив, що ПР під час виборів нагадає про деякі неоднозначні сторінки біографії екс-міністра.

"Наприклад, згадають про епізод в аеропорту Франкфурта, але я не думаю, що проти колишнього міністра внутрішніх справ будуть застосовуватися якісь заходи впливу тому що протилежна політична сторона не сприймає якогось серйозного опонента", - зауважив експерт.

Єдине що може розсварити потенційних союзників, за словами політолога - це завеликі кадрові апетити "Народної самооборони".

Раніше екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про те, що "Народна Самооборона" та "Батьківщина" підуть на вибори єдиним списком.
Зараз ви читаєте новину «Луценко пішов у "рабство" до "Батьківщини" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути