Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 18:56

Луценко обіцяє довести, що він не зламався

Луценко обіцяє довести, що він не зламався

Залишений за ґратами до 26 травня колишній міністру внутрішніх справ Юрій Луценко запевняє, що голодуванням хоче довести собі, що не зламався під час перебування у СІЗО.

Про це він сказав журналістам після завершення засідання суду.

"Я собі доведу, що я не здався. Можу змиритися з тим, що мене тримають два місяці. Чотири - важко, але якось можна пояснити. Тим, наприклад, що погано читаю справу. Тепер я прочитав, підписав, я готовий йти на суд. У мене є аргументи на свою користь. Готовий довести, що я невинуватий. Але мені все одно кажуть – сиди. Що я маю зробити? Скласти руки?"

Він повідомив, що голодуванням також хоче довести те, що "українські закони в Україні не працюють". Політик додав, що вимагатиме суду присяжних.

Крім того, за його словами, Європейський суд з прав людини розглядатиме його справу у липні або серпні.

"До 3 червня уряд має відповісти на запитання, які йому поставили. Але вони програють, бо антиконституційно тримають мене за відмову визнавати мою вину та давати покази. В Європі це абсолютно усі розуміють. Коли уряд дасть відповіді, він надішле їх мені, а я перешлю в Європу. Треба щонайменше місяць, щоб відбулося засідання суду у Страсбурзі", - уточнив Луценко.

Він запевнив, що неважливо, чи будуть його утримувати за ґратами у цей час чи ні.

"Це потрібно не тільки мені, а й усім іншим політикам, яких тримають у СІЗО. Й для того, щоб були захищені прості, неполітичні громадяни. Бо те, що відбулося зі мною, відбувається з тисячами людей. Я ніколи не казав, що я один такий нещасний. Я просто один такий голосний", - пояснив екс-міністр.

На переконання колишнього керівника МВС, його тримають за ґратами по вказівці чиновників зверху: "Мене тримають не через закон чи справедливість, а через почуття помсти. Розуміють, що справу проти мене неминуче програють у Європейському суді, тим не менш почуття помсти в них пересилює".

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва задовольнив подання слідчого Генеральної прокуратури Сергія Войченка про продовження терміну перебування під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до п'яти місяців. Луценко залишається під вартою до 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «Луценко обіцяє довести, що він не зламався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути