вівторок, 24 січня 2012 12:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко обіцяв не доторкатися до жодного папірця у справі отруєння Ющенка - свідок

Луценко обіцяв не доторкатися до жодного папірця у справі отруєння Ющенка - свідок

Юрій Луценко не мав відношення до розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Про це заявила колишній керівник слідчої групи у справі про отруєння Ющенка Галина Климович, повідомляє "Українська правда".

За словами Климович, Луценко ніколи не був присутній ані в Генпрокуратурі, ані в її кабінеті у справі отруєння Ющенка. Вона розповіла, що коли почала займатися цією справою, то у неї відбулася жорстка розмова з Луценком.

"Я знала, що Луценко має дружні стосунки зі Жванією, і переймалася, що він може щось повідомляти Жванії", - заявила екс-слідчий Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу про отруєння Ющенка розсекретили - Луценко

"Під час нашої розмови Луценко сказав: "Я Жванії нічого не винен, а Жванія - мені. Ми обидва отримали те, чого хотіли. Я - політичний проект, а він - депутатський імунітет. Але я даю чесне слово, що ніколи не доторкнуся до жодного папірця у цій справі. Цим буде займатися мій заступник Євдокимов", - процитувала Климович Луценка.

Климович також повідомила, що запитувала у Євдокимова, а також заступника генпрокурора Миколи Голомші, чи питав у них Луценко щось щодо цієї справи, але вони сказали, що не говорили про це з міністром внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко вигадав про діоксин, щоб перемогти на виборах - Москаль

У той же час, Климович повідомила, що недолюблює Луценка, оскільки коли вона направила йому постанову про привід Жванії на допит, той написав заяву про порушення кримінальної справи проти самої Климович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок про отруєння Ющенка: горілку закушувати треба правильно - оселедцем та огірками

Вона також наполягла, що проти Ющенка було скоєно злочин отруєння: "Злочин проти Ющенка було скоєно. Отруєння - це факт, котрий не потребує доказу. Докази вимагають люди і мотиви, а також час і місце".

Зараз ви читаєте новину «Луценко обіцяв не доторкатися до жодного папірця у справі отруєння Ющенка - свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути