понеділок, 16 січня 2012 14:57

Янукович хоче відокремитися від Ющенка – експерт

Янукович хоче відокремитися від Ющенка – експерт

Політолог Володимир Цибулько вважає, що Генпрокуратура закриє кримінальну справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, знайшовши грамотний привід.

Так Gazeta.ua він прокоментував заяву заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що справу припинять, якщо Ющенко не здасть кров для експертизи.

"Природа походження цієї заяви – спроба відокремитися від Віктора Ющенка. Нинішній владі треба показати, в першу чергу, власному виборцеві, що вони не є продовжувачами його справи. Хоча в економічному плані вони однакові. Адже зараз можливості для олігархів не зменшуються, а навіть і збільшуються. З багажем такого союзництва з Ющенком складно йти на парламентські вибори. Особливо коли відсутні успіхи в економічному плані", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Ющенка відкриють кримінальну справу?

За його словами, влада намагається не дати опозиції асоціювати себе із екс-президентом. "Бо їхні опоненти часто говорять, що нинішній президент і його оточення – це продукт змови Ющенка та Януковича. Тому така їхня подвійна гра забезпечує рівність перед законом для всіх, особливо в очах західної спільноти, а внутрішньо – певне алібі", - зауважив Цибулько.

Коментуючи заяву Кузьміна про те, що Ющенко не хоче здавати аналіз крові, політолог нагадав, що такі зразки уже були надані, а аргументи заступника генпрокурора про те, що їх вилили, є слабкими і розраховані на тих, хто не орієнтуються в юридичній практиці.

Він також наголосив, що відкриття справи проти Ющенка може спрацювати на нього, якщо він вирішить балотуватися на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче відокремитися від Ющенка – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути