четвер, 29 вересня 2011 15:46

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко не вірить, що його змусять сплатити мільйон гривень

Луценко не вірить, що його змусять сплатити мільйон гривень

Юрій Луценко вважає, що позов двох міліціонерів до нього про відшкодування 1 млн грн є безперспективним.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Gazeta.ua, переданому через одного із захисників екс-міністра: "Часи в міліції змінилися, і тепер ті, хто керував ймовірними садистами, відновилися на посаді та вимагають з мене компенсації за перенесену моральну шкоду. Ця справа немає жодної перспективи, але дуже показова з точки зору моралі нашого МВС".

За словами Луценка, це "давня і дуже показова справа": "На початку 2009 року у ході розслідування справи крадіжки затримали і піддали катуванню двох харків'янок. Нелюди в погонах мордували їх, притискаючи жіночі груди плоскогубцями! Я негайно виїхав на місце і дав наказ Внутрішній безпеці та начальнику обласного УВС розібратися і максимально жорстко покарати винних. Жодних прізвищ працівників міліції тоді не називав, бо ВБ тільки почало розслідування".

Він стверджує, що після його звільнення справу зам'яли на рівні прокуратури: "Не дивлячись на те, що плоскогубці були знайдені в робочому кабінеті міліціонерів, що на них експертиза виявила сліди шкірного покрову. Прокуратура, тим не менш, закрила справу за недостатністю доказів, а жертв катувань залякали до того, що вони виїхали з України".

Як відомо, Чугуївський міський суд Харківської області учора поновив справи за позовами двох полковників міліції до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Їх подали 1 жовтня 2010 року колишній заступник начальника Орджонікідзевського райвідділу міліції Харкова Володимир Салій і його колишній начальник Олег Соболєв (нині – начальник штабу ГУМВС в Харківській області). Вимагають відшкодувати їм 1 млн грн  моральної шкоди, заподіяної їм у результаті справи про тортури в міліції ("справи Світлани Поміляйко").

Зараз ви читаєте новину «Луценко не вірить, що його змусять сплатити мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути