вівторок, 16 квітня 2013 23:47

"Луценко не стане тим, ким був у 2004 Ющенко, і ким потім стала Тимошенко" - політолог

"Луценко не стане тим, ким був у 2004 Ющенко, і ким потім стала Тимошенко" - політолог
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

Звільнений екс-міністр внутрішніх справ Юрії Луценко не створить конкуренцію серед опозиційних політиків, бо у них немає чітко зазначеного одного лідера.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський, говорячи про ініціативу екс-міністра внутрішніх справ щодо створення громадянського руху "За третю республіку".

Експерт припустив, що Луценкові такий рух потрібен перш за все для того, аби на рівних стояти на Майданах з лідерами трьох опозиційних сил — Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У русі Луценка обіцяють розібратись з Януковичем після зближення з Європою

"У нас склалася така традиція: якщо ти хочеш бути присутнім серед лідерів опозиції, тобі потрібно, щоби за спиною у тебе стояла якась організована політична сила. Тоді ти можеш бути представленим на трибуні, бути одним з перших людей, які презентують відповідний політичний напрямок. Я думаю, що ідея про те, що треба щось створити, де "я би був першим" виникла тому, що це б дало підстави Луценкові стати четвертим разом із Яценюком, Кличком та Тягнибоком. Це одна з перших причин того, навіщо це було потрібно (екс-міністру)", - пояснив Погребинський.

Він зауважив, що поки рано говорити про те, які перспективи можуть бути у цього громадянського руху, оскільки поки немає чітко зазначених програмних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що Луценко не зможе "перевернути" Україну

"Як на мене, це поки що лише слова стосовно того, що "потрібно щось добре зробити, мати якийсь проект майбутньому, треба зібрати якусь креативну групу чи щось подумати". Мені здається, що поки там не зібрали і не подумали, поки немає якихось нормальних засадничих принципів — зарано говорити про перспективи", - зауважив політолог.

Він додав: "Поки що Луценко є гравцем в середовище опозиційно налаштованих виборців, опозиційного активу. І він може мати певний вплив в цьому середовищі. Також він може або підтримати Яценюка, або навпаки створити для нього проблему".

Погребинський також переконаний, що навряд чи зараз йтиметься про якусь конкуренцію між Луценком та трьома опозиційними лідерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Начальник колонії утримував мене силоміць" - Тимошенко розповіла, чому не зустрілась з Луценком

"Говорити про якусь конкуренцію загалом лідерів — важко, бо у нас немає чіткого лідера опозиції. Якби Тимошенко була звільнена, то вона претендувала б на одноосібне лідерство. Але зараз серед цих потенційних лідерів немає серйозної конкуренції. І тому в незалежності від того, чи створить Луценко якусь конкуренцію, чи ні, у нього все одно немає перспектив стати тим, ким був Ющенко у 2004 році, чи тим, ким потім стала Тимошенко. Луценко просто долучається до вищого щаблю політичного активу", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Луценко не стане тим, ким був у 2004 Ющенко, і ким потім стала Тимошенко" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути