четвер, 23 березня 2017 15:03

Генпрокурор назвав дві версії вбивства депутата

Генпрокурор назвав дві версії вбивства депутата
В обох версіях вбивства Вороненкова замовником виступає Кремль. Фото: twitter.com

Слідство розглядає дві версії вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. В обох замовником є Кремль.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"На цей момент маємо дві версії. Депутат Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді Російської Федерації. У нього було спеціальне звання "полковник". Він був дуже відомий за гучною справою "Три кити", яку розслідував його підрозділ. Був керівником підрозділу з упровадження в організовані злочинні угруповання. Під час своєї діяльності вони з'ясували, що контрабанда меблів, які постачали у магазин "Три кити", є лише частиною величезної контрабанди Служби безпеки РФ. За наслідком цього розслідування звільнили кілька десятків генералів ФСБ. Зокрема людину, яка пізніше обіймала посаду голови служби безпеки Роснафти, якою керує Сєчин. Особа дуже наближена до президента Російської Федерації.

Тому на цей момент попередніми є як версія вбивства свідка справи Януковича, так і версія вбивства свідка справи контрабанди ФСБ Російської Федерації під прикриттям їхнього президента. Їх відпрацюють під час слідства, яке моїм рішенням передане з Нацполіції до прокуратури Києва", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убитий депутат встиг дати надважливі свідчення проти Януковича

23 березня Дениса Вороненкова вбили у Києві біля готелю "Прем'єр Палац". Він та екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов дали свідчення слідчим Генпрокуратури у справі екс-президента Віктора Януковича. У грудні 2016-го Вороненков отримав українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор назвав дві версії вбивства депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути