четвер, 24 червня 2010 15:53

Луценко: Хорошковський мстить Макаренку через Фірташа

Луценко: Хорошковський мстить Макаренку через Фірташа

Затримання екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка є проявом юридичної безграмотності та політичної підлості.

Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, додавши, що цей факт є "яскравим прикладом політичних репресій з боку олігарха, а за сумісництвом голови СБУ Валерія Хорошковського, повідомили у прес-службі партії "Народна самооборона".

"Не думаю, що Хорошковський не знає елементарних норм Митного кодексу, де чітко вказано, що відповідальність за розмитнення будь-яких вантажів тощо несе рядовий офіцер, а не голова Держмитслужби. Інакше, логічним би був той факт, щоб нинішній голова СБУ Хорошковський порушив би кримінальну справу проти себе як екс-голови Державної митної служби України за розмитнення чорних і сірих мільярдних потоків", - наголосив Луценко.

"Мова йде про помсту Хорошковського, який, обіймаючи посаду голови Митної служби, всіляко сприяв бізнесу ще одного олігарха Дмитра Фірташа, - додав Луценко. - Арешт Макаренка - це помста людині, справжньому офіцеру, який відстоював інтереси держави, а не сумнівної структури "РосУкрЕнерго". До речі, пан Хорошковський мав би знати, що дії А.Макаренка повністю відповідали вимогам українського законодавства та службових інструкцій.

А сам газ, який, на думку олігарха з СБУ, міг належати "РосУкрЕнерго", насправді давно був переуступлений РАТ "Газпром" "Нафтогазу України", що засвідчено відповідною угодою. Мене, як людину, яка, скромно кажучи, мала прямий стосунок до правоохоронних органів, дивує інше: чому справу за ознаками посадового злочину розслідує не Генеральна прокуратура, а СБУ? Для мене відповідь очевидна – у Генпрокуратурі не знайшлося людини, яка б взялася білими нитками шити кримінальну справу там, де немає і не може бути ніякого злочину".

"Затримання Макаренка ще раз підтверджує, що команда Януковича – антиукраїнська, мстива до будь-кого із чесних і порядних людей", – резюмував Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Хорошковський мстить Макаренку через Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути