понеділок, 09 лютого 2009 16:26

Луценко готується до війни з судами: "Ми поставимо їх у законне стійло!"

Луценко готується до війни з судами: "Ми поставимо їх у законне стійло!"

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов вважає, що Україна знаходиться "в умовах близької трагедії, в умовах воєнних дій".

Про це він заявив на закритій частині розширеної колегії МВС в п"ятницю, сподіваючись, що сторонні його не чують.

Турчинов зазначив, що "хаос", який насувається унаслідок світової економічної кризи, "неможливо зупинити без сильної влади – і стрижнем цієї влади у всіх країнах є МВС".

"Першою реакцією певної частини населення на серйозні проблеми буде бажання вирішити їх незаконним чином. І ось на цьому етапі ми повинні поставити заслін", - вважає перший віце-прем"єр.

Ми знаходимося в умовах близької трагедії і воєнних дій

"Користуючись тим, що в залі немає нікого зі сторонніх, із усією відповідальністю вам заявляю: ми знаходимося в умовах близької трагедії, в умовах воєнних дій. Ви перші, хто це повинен зрозуміти", - сказав міліціонерам Турчинов, якого цитує газета.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримав його:

"Ми дійсно входимо в особливий режим життя країни. У першу чергу через економіку, у другу – через вибори, що наближаються... Ми повинні діяти за законом і подолати в собі страх політичних звинувачень. Тому указ номер один – забути про політику. Плювати, що скажуть про нас завтра! Діяти за законом і нічого не боятися!"

Міністр також заявив: "Наступний рік, шановні начальники (регіональних управлінь МВС), – рік громадської безпеки і війни з судами. І досить мені говорити, що судді можуть усе. Міліція теж може усе. Я знаю безліч прикладів, коли судді на зло використовують проти нас свій статус. Крім нас, нікому поставити їх у законне стійло".

За матеріалами: Українська правда, "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Луценко готується до війни з судами: "Ми поставимо їх у законне стійло!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути