понеділок, 09 лютого 2009 13:00

Луценко пояснив, чому затримує зарплату міліціонерам

Луценко пояснив, чому затримує зарплату міліціонерам

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає затримок із виплатою заробітної плати співробітникам підконтрольного йому відомства.

Про це він сказав на закритій частині розширеної колегії МВС у п"ятницю, присвяченої підсумкам роботи відомства в 2008 році, у якій брали участь також перший віце-прем"єр Олександр Турчинов і народні депутати.

"Між нами повинен сказати, що виконання нашого бюджету без спецфонду складе максимум 60%", - звернувся Луценко до начальників регіональних управлінь.

Плювати, що скажуть про нас завтра!

"Митниця усе провалює до бісової матері. У цій ситуації ми маємо бути морально готові до того, що зарплата може бути затримана", - цитує його газета.

Міністр також зазначив, що в 2009 році в міліції не з"явиться ані нових автомобілів, ані нового житла, ані нової форми, а бензин доведеться купувати за рахунок спецфонду.

"Ми з центру зробимо все можливе, а ви працюйте у себе", - сказав Луценко.

Міністр нагадав про стягнення штрафів з порушників правил дорожнього руху.

"Є машини, на яких уже по 5 тис. грн (штрафу) висить, а вони спокійно їздять. Особливо в маленьких містечках, де усі один одного знають. Знаходьте способи забирати наші гроші. На грані фолу, але робіть. Там наші зарплати", - заявив він.

Луценко підкреслив також, що "кожен патруль повинен бути забезпечений нормальною радіостанцією". "Не розбовтаною, не допотопною, а нормальною. Разом – 4500 радіостанцій щоб було закуплено", - заявив голова МВС.

"Так, у нас на ці цілі є 8 млн грн", - відповів його заступник Володимир Хоменко.

Турчинов же, виступаючи перед керівництвом МВС, зазначив, що "хаос", який насувається унаслідок світової економічної кризи, "неможливо зупинити без сильної влади – і стрижнем цієї влади у всіх країнах є МВС".

"Першою реакцією певної частини населення на серйозні проблеми буде бажання вирішити їх незаконним чином. І ось на цьому етапі ми повинні поставити заслін... Користуючись тим, що в залі немає нікого зі сторонніх, із усією відповідальністю вам заявляю: ми знаходимося в умовах близької трагедії, в умовах воєнних дій. Ви перші, хто це повинен зрозуміти", - сказав Турчинов.

Луценко підтримав: "Ми дійсно входимо в особливий режим життя країни. У першу чергу через економіку, у другу – через вибори, що наближаються... Ми повинні діяти за законом і подолати в собі страх політичних звинувачень. Тому указ номер один – забути про політику. Плювати, що скажуть про нас завтра! Діяти за законом і нічого не боятися!"

Міністр також заявив: "Наступний рік, шановні начальники, – рік громадської безпеки і війни з судами. І досить мені говорити, що судді можуть усе. Міліція теж може усе. Я знаю безліч прикладів, коли судді на зло використовують проти нас свій статус. Крім нас, нікому поставити їх у законне стійло".

За матеріалами: Українська правда, "Комерсант-Україна".
Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив, чому затримує зарплату міліціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути