Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2012 16:53

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко дуже серйозно міг би зашкодити владі під час виборчої кампанії - Бала

Луценко дуже серйозно міг би зашкодити владі під час виборчої кампанії - Бала
На думку політолога, в очах суспільства ці вироки по справах Луценка і Тимошенко не є легітимними. Фото: glavcom.ua

У екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є дві якості, які сьогодні не має влада.

Про це під час прес-конференції сказав директор Агенції моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Дивує кількість справ по Луценку. Як це виглядає з точки зору здорового глузду, коли сам потерпілий Давиденко каже "я ніякий не потерпілий, я ніяких претензій не маю". Коли пенсіонери з МВС зібрали ці гроші і сказали: "Відпустіть тільки міністра". Чому постійно додають справи? У мене склалося враження, що влада намагається створити матрьошку, коли накладаються нові й нові справи, щоб ці люди не були допущені  до виборів. Якщо у людини не погашена судимість, вона не може взяти участь у виборах. Влада намагається створити якомога більше справ, щоб потім було досить важко їх скасовувати. Мова йде про Луценка, але це стосується безумовно і Тимошенко", - сказав Бала.

На думку політолога, в очах суспільства ці вироки по справах Луценка і Тимошенко не є легітимними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді Луценка Медушевській радять піти в монастир

"Влада знову не розуміє, що чим більше буде нелегітимних із точки зору суспільства вироків, тим менш легальною буде ця влада. Це абсолютно пов'язані речі", - додав він.

За словами Бали, умовний термін для екс-виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка - це натяк, що таке ж саме може бути і з Тимошенко та Луценком.

"Іващенко не несе такої загрози, як Тимошенко. У Луценка є дві якості, які сьогодні не має влада. Він хороший оратор і хороший польовик. А в тій ситуації, яка складається в країні - це дві дуже важливі якості. Він дуже серйозно міг би зашкодити владі під час виборчої кампанії. У нас, на жаль, із 2005 року особистісні моменти між політиками інколи вирішують не тільки долю цих політиків, але і долю країни. Так не може бути в нормальній країні, щоб політики свої особисті стосунки вирішували через правоохоронні органи, через політичній дії чи рішення. Це абсолютно ненормально", - зауважив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Луценко дуже серйозно міг би зашкодити владі під час виборчої кампанії - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути