Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 11:47

Луценко детально пояснив свою позицію щодо Холодницького

Луценко детально пояснив свою позицію щодо Холодницького
Юрій Луценко вважає, що Назар Холодницький після зафіксованих у його кабінеті слів і дій, більше там працювати не може. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що після розмов, підслуханих у кабінеті антикорупційного прокурора, Назар Холодницький не може більше очолювати відомство. Разом із тим глава ГПУ розуміє, що без керівника САП робота НАБУ буде заблокована.

Про це він сказав в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Мені здається, що за 5-7 днів Холодницький може дати пояснення. Після чого комісія на відкритому засіданні повинна прийняти об'єктивне рішення. Моя позиція така: суспільство повинно знати все, але це знання не потрібно перетворювати у війну компроматів без реального рішення, яка просто спустошує віру країни".

"Треба віддати належне: обидва чудово розуміють, що це [перевірка діяльності Холодницького] - необхідна умова. Я спілкувався з усіма - із Ситником, із Холодницьким, прокурорами, слідчими. І кожен раз підкреслював: ця справа не повинна перетворитися на розправу над інституціями. Кожен раз, даючи оцінку працівникам, не можна змішувати їхні особи з інституціями".

"Поведінка у Верховній Раді [спокійна і без образ] обох керівників демонструє вивчений урок. Але ось сам похід до Верховної Ради - вимушений, бо це було рішення парламенту - дав, як я вважаю, більше негативу, ніж позитиву".

"Генеральний прокурор не може виконувати функції керівника САП. Єдина функція, яку я теоретично можу здійснювати, - це підписувати рішення про зміну прокурора або склад групи прокурорів САП. Але при цьому для мене імперативна, тобто обов'язкова, заборона на те, щоб знати матеріали їхніх справ або давати вказівки по справі, розглядати скарги слідчих на прокурора. Тобто генпрокурор в принципі не може керувати САП у разі зняття або відставки Назара Холодницького. При цьому я прекрасно розумію, що без САП НАБУ не працює. Це два сіамських близнюки; неможливо детективу працювати без прокурора! Вихід із патової ситуації один: рішення парламенту про якісь зміни в законі".

"Успіх в окремо взятій ГПУ неможливий без успіху в НАБУ-САП. Я не боюся це відкрито сказати: як політично призначений генпрокурор я дуже зацікавлений в успіху своєї справи".

"Методи роботи Холодницького не витримують критики з точки зору закону і кодексу етики. У кабінеті Назара Холодницького зафіксовані слова і дії, після яких, з моєї точки зору, він більше там працювати не може".

"Я з Ситником останнім часом спілкуюся практично кожен день. І - трохи менше - з Холодницьким. Переказувати ЗМІ розмови з іншими людьми, тим більше з президентом, не вважаю за можливе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вистачає везіння в лотерею" - Холодницький поставив Ляшка на місце

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

Детективи НАБУ майже місяць прослуховували керівника САП. За словами Ситника, зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про епізоди втручання Холодницького у провадження щодо народного депутата Георгія Логвинського, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак та помічника Олега Ляшка Олександра Богачова.

Зараз ви читаєте новину «Луценко детально пояснив свою позицію щодо Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути