пʼятниця, 27 травня 2011 16:41

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко боїться, що його привезуть до суду двома половинками

Луценко боїться, що його привезуть до суду двома половинками

Ще на початку сьогоднішнього засідання суду екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просив відкласти слухання по стану здоров'я і вимагав призначення суду присяжних.

Зокрема, як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Луценко у суді сказав: "Я з сьомої ранку знаходжуся у боксах метр на метр. Спина просто кінчається. Закінчитися це може тим, що будете везти мене на суд двома половинками".

Після повернення суду з наради екс-міністр знову попросив відкласти розгляд справи "не тільки з юридичних, але і з медичних причин".

Суддя попросив лікаря оглянути Луценка, на що останній відреагував: "То що він мені, масаж зробить?! Я три тижні лежав, голодуючи. В стоячому або сидячому положенні мені надзвичайно боляче. За порадами лікарів, в такому положенні я можу знаходитися не більше 2-3-х годин".

Крім того, Луценко продовжує настоювати на призначенні суду присяжних.

"Я не впевнений, що суд присяжних винесе виправдувальний вирок, однак я маю до нього більше довіри. Якщо порівнювати, то це - як вибір між розстрілом та пробіжкою на мінному полі".

За словами адвоката Фоміна, суд присяжних існує у нас п'ятнадцять років, але він не діє, оскільки не внесли відповідні зміни до Кримінального кодексу.

Нагадаємо, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагав відводу суду. Відповідне клопотання він оголосив під час сьогоднішнього засідання Печерського райсуду.

Зараз ви читаєте новину «Луценко боїться, що його привезуть до суду двома половинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути