понеділок, 27 грудня 2010 12:49

Луценка не звинувачують в отруєнні Ющенка

Луценка не звинувачують в отруєнні Ющенка

Юрія Луценка не звинувачують у справі по отруєнню колишнього президента Віктора Ющенка.

Про це сьогодні журналістам розповів брат політика Сергій Луценко.

"У суді ми дізналися, що сьогодні розглядається можливість зміни запобіжного заходу з підписки на невиїзд на затримання по справі про неправильне присвоєння звання водію Юрія Віталійовича", - заявив він.

Луценко повторив, що вчора Юрія Луценка затримали працівники СБУ, коли той вийшов на прогулянку з сином та цуценям. Тоді ж йому сказали, що висунули обвинувачення по справі отруєння екс-президента.

Наразі під Печерським судом зібралося близько сотні прихильників Луценка з Народної Самооборони та УНА-УНСО. Вони розгорнули партійні прапори, викрикують "Свободу Луценку", "Юра, ми з тобою". Зараз у справі оголошена перерва до 14 години. Луценко знаходиться у будівлі суду.

"Він жартує, почуває себе нормально, - сказав брат, - А от слідчі, за висловом одного з депутатів, почувають себе козлами".

Як відомо, Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Генпрокуратура інкримінує Луценку привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тис. грн пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

20 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що після завершення досудового слідства Луценко так і не приступив до ознайомлення з матеріалами справи. Генпрокуратура запропонувала йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, в іншому випадку йому буде змінений запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценка не звинувачують в отруєнні Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути