субота, 18 грудня 2010 10:49

Луценка намагаються прив'язати до справи про отруєння Ющенка

Луценка намагаються прив'язати до справи про отруєння Ющенка

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявив, що його намагаються "прив'язати" до справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Тепер мене намагаються прив'язати до справи про отруєння Ющенка", - зазначив Луценко.

Відповідаючи на питання, яким чином це намагаються реалізувати, він сказав: "Я давав підписку про нерозголошення. Нічого не можу коментувати".

"Піду давати свідчення лише після здачі крові самим потерпілим. Якщо він ігнорує повістки, чому в його справі мають допитувати мене?", - сказав політик.

Крім того, коментуючи зауваження про те, що, крім кримінальної справи, у якій йому висунуто звинувачення, прокуратура має ще певні питання до екс-глави МВС, Луценко заявив: "Так, у них там цілий конкурс абсурду проходив".

"Серед варіантів є ще нібито незаконне проведення двох святкувань Дня міліції, у 2008-му і 2009-му роках", - зазначив він.

"Була, виявляється, в 2001 році постанова Кабміну про те, що ресурси спецдоходів МВС можна витрачати лише на потреби підрозділів, які їх заробили. Це по-перше. А по-друге, була ще постанова про обмеження святкових заходів у період кризи", - сказав політик.

"Але ж у нас були урочисті збори з участю в одному випадку президента, у в другому — прем'єра. А як їм інакше було вручати нагороди? Об'їжджати 900 райвідділів? Чи передавати поштою? До речі, вартість букетів нагородженим і навіть вартість самих нагород теж зараховується як незаконне використання коштів", - додав Луценко.

Крім того, екс-міністр заявив: "Те, що я можу ні за що отримати великий строк, звісно, дуже прикро. Але будь-який строк для екс-міністра внутрішніх справ є питанням життя і смерті. З однієї простої причини".

"В одній зоні сидять кримінальні злочинці, яких ми пакували по 200 тисяч на рік. В іншій — колишні міліціонери, які потрапили туди внаслідок роботи служби внутрішньої безпеки. Де зволите утримувати Луценка?", - сказав він.

Крім того, Луценко підтвердив, що у справі щодо нього є свідчення його колишнього заступника Михайла Клюєва.

"З невідомих мені причин Клюєв справді стверджує, нібито я викликав його в кабінет, дав заготовлену від його імені резолюцію і сказав, що він повинен це підписати. Чим це підтверджується? Лише словами переляканої невідомо чим людини", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Луценка намагаються прив'язати до справи про отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути