пʼятниця, 01 червня 2012 15:30

Луценка етапувати поки не будуть - адвокат

Луценка етапувати поки не будуть - адвокат
Юрій Луценко є підсудним в ще одній справі, тому він залишиться в СІЗО. Фото: www.ukrgazeta.com

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка етапувати у колонію поки не будуть.

Про це сказав адвокат колишнього голови МВС Олексій Баганець.

Захисник зазначив, що Луценку мали проводити рентген і тому колишній урядовець вирішив, що його збираються вже найближчим часом переводити до колонії. Однак, це малоймовірно, оскільки наразі він є підсудним ще в одній кримінальній справі, пояснив Баганець.

"У цій ситуації дійсно пенітенціарна система має право після вступу вироку у законну в силу відправити його в місця позбавлення волі протягом 10 днів. Це вирішує комісія слідчого ізолятора. Але через те, що відносно нього слухається справа, він є попередньо ув'язненим по цій кримінальній справі і він не має права утримуватися в місцях позбавлення волі, у виправній трудовій колонії", - пояснив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вивчіть КПК!" - Луценко назвав брехнею обвинувальний висновок

Він також додав: "Якби в цій колонії була дільниця слідчого ізолятора, як це було з Тимошенко у Качанівській колонії, то так, його теоретично могли туди відправити. А оскільки він на сьогоднішній день є обвинуваченим в іншій кримінальній справі, точніше підсуднім вже з сьогоднішнього дня, то його не мали права відправляти у трудову колонію".

"Тому суддя обґрунтовано звернулася з листом у слідчий ізолятор, щоб його тимчасово залишили в слідчому ізоляторі до моменту закінчення розгляду цієї кримінальної справи. Таке право у неї є", - підкреслив адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Луценка етапувати поки не будуть - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути