понеділок, 22 жовтня 2012 00:04

Ліванські опозиціонери спробували взяти штурмом будівлю уряду

Ліванські опозиціонери спробували взяти штурмом будівлю уряду
Фото Reuters

Ліванські опозиціонери прорвали огорожу і спробували штурмувати будівлю уряду, проте їх зупинила поліція, повідомляє Agence France-Presse. Головна вимога демонстрантів - відставка прем'єр-міністра країни Наджіба Мікат.

Поліцейські, щоб запобігти штурм будівлі уряду, стали стріляти в повітря і застосовувати сльозогінний газ. Лідер ліванської опозиції і колишній прем'єр-міністр країни Саад Харірі закликав демонстрантів розійтися по домівках, повідомляє Reuters.

"Ми хочемо миру, уряд повинен піти у відставку, але ми хочемо добитися цього мирним шляхом", - сказав Харірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські протести в Болівії перетворилися на масові заворушення

Молоді люди попрямували до будівлі, розташованому в центрі Бейрута, після похорону Вісам аль-Хасана - високопоставленого співробітника спецслужб і критика режиму Башара Асада. Аль-Хасан загинув у п'ятницю, 19 жовтня, в результаті вибуху автомобіля в Бейруті. Крім нього, загинули ще дві людини - його охоронець і жінка, що проходила повз, зазначає BBC News (спочатку повідомлялося про вісім загиблих). Ще 126 осіб, за даними AFP, постраждали.

Опозиціонери, в тому числі колишній прем'єр-міністр Лівану Фуад Синіора, вважають, що відповідальність за вибух лежить на нинішньому уряді. Безпосередньо же за терактом, на їхню думку, варто президент Сирії Башар Асад. Офіційно відповідальність за вибух ніхто на себе не взяв, а "Хізбалла", як і влада Лівану, засудила його.

Вбивство Вісам аль-Хасана, близького до сім'ї Харірі, спровокувало масові безлади в Бейруті: в ніч на 20 жовтня на вулиці Бейрута вийшли мусульмани-суніти, протестуючі проти уряду.

Зараз ви читаєте новину «Ліванські опозиціонери спробували взяти штурмом будівлю уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути