четвер, 01 вересня 2011 14:36

Литвину не сподобався "мовний" законопроект Партії регіонів

Литвину не сподобався "мовний" законопроект Партії регіонів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин критикує новий мовний законопроект, внесений регіоналами.

Про це Литвин сказав на прес-конференції у рамках робочої поїздки на Житомирщину у четвер, повідомляє "Українська правда".

За його словами, закон про мови несе у собі величезні ризики і виклики у багатьох аспектах: у царині мовної політики, у політиці, у фінансовій сфері.

"Далеко не все прорахували ініціатори цього законопроекту", - сказав він, зауваживши, що вітає необхідність розвитку регіональних мов, але не за рахунок української, "бо те, що пропонується, часто несе загрозу для української мови".

За словами Литвина, одним із наслідків ухвалення цього закону може стати необхідність "десяти відсоткам людей переходити на двомовність". Таким чином, на його думку, може бути "розірваний" освітній процес.

Водночас спікер розраховує на активну роботу парламенту на майбутній сесії.

"Я розраховую на те, що будемо виходити на компроміс, буде досягнуто точки згоди, які є необхідною передумовою того, як визначати життя країни далі", - сказав він. Те, що парламент перебуватиме у центрі політичного життя, є, за словами його керівника, "очевидним, закономірним і правильним, тим паче що і роботи багато, і питання надзвичайно важливі: це і законопроекти щодо ринку землі, і пенсійна реформа".

Як відомо, закон про мови внесено "регіоналами" Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком, які фактично пропонують надати статус регіональної російській мові у 13 регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Литвину не сподобався "мовний" законопроект Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути