Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 15:16

Литвин запевняє, що газової війни з Росією не буде

Литвин запевняє, що газової війни з Росією не буде

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин упевнений, що "газової війни" з Російською Федерацією, подібної тим, які траплялися раніше, вдасться уникнути.

"Ніякої газової війни з Росією не буде", - заявив він під час зустрічі у вівторок з головами національних парламентських делегацій у Парламентській Асамблеї ЄВРОНЕСТ.

При цьому Литвин підкреслив, що європейський чинник є консолідуючим фактором для українського суспільства і вітчизняного політикуму і висловив переконання, що парламентський вимір Східного партнерства не стане "черговим короткостроковим проектом, про який забудуть з початком нової політичної кампанії".

Голова українського парламенту повідомив учасникам зустрічі, що Україна продовжує активно працювати над виконанням Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, додавши, що "нашим короткостроковим завданням є завершення першої, законодавчої фази плану до кінця поточного року". "Ми будемо наполягати на тому, щоб введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом розглядалося не як довгострокова, а як невідкладна перспектива", - зазначив Литвин.

Сточовно питання про формат участі Білорусі в ПА ЄВРОНЕСТ, Литвин зазначив, що Україна поділяє стурбованість міжнародного співтовариства щодо внутрішньої ситуації в цій країні, разом з тим заявив, що політика ізоляції Білорусі з боку Євросоюзу не є результативною і не відповідає стратегічним інтересам ЄС.

У свою чергу, голова постійної делегації Верховної Ради України у ПА ЄВРОНЕСТ Борис Тарасюк повідомив, що наразі продовжується робота над проектами документів, які повинна розглянути у вересні асамблея, в тому числі, над проектом Декларації про Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Литвин запевняє, що газової війни з Росією не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути