субота, 09 жовтня 2010 07:55

Литвин відкрив таємницю ухвалення політреформи 2004 року

Литвин відкрив таємницю ухвалення політреформи 2004 року
У 2004 році ухвалили конституційну реформу з дотриманням процедури було неможливо.

Такий висновок можна зробити зі слів спікера Ради Володимира Литвина, які він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

"Давайте згадаємо, як розвивалися події у 2004 році. Країна фактично стояла на порозі громадянської війни. На Заході приймались рішення про виконання лише настанов комітету національного порятунку, на Сході – протилежні. Військові були кинуті напризволяще", - сказав він.

За словами глави парламенту, перед остаточним голосуванням за політреформу він провадив консультації з суддями Конституційного суду

"Рішення було прийнято, щоб заспокоїти країну. Конституційна чистота стала заручником політичної ситуації в країні, однак це було правильне рішення бо ми зберегли країну"

Водночас Литвин підтримує повернення України до президентсько-парламентської республіки.

"У 2004 році ми підійшли до можливості розосередити владу, щоб президент став арбітром, але нажаль за ці 5 років країна відкинута за економічними показниками на10 років назад. І враховуючи світову економічну кризу країна знову постала перед необхідністю концентрації влади", - резюмував глава парламенту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин відкрив таємницю ухвалення політреформи 2004 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути