середа, 06 жовтня 2010 15:48

Майже 52% українців нічого не чекають від cкасування політреформи

Майже 52% українців нічого не чекають від cкасування політреформи
З 3 по 4 жовтня 2010 р. Інститут Горшеніна провів телефонне опитування на тему: "Скасування політичної реформи 2004 року". Всього згідно випадковій вибірці було опитано 1000 респондентів віком від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Погрішність репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

Більшість українців (79,2%) знають про те, що Конституційний суд скасував політичну реформу 2004 року. Не знає про це кожен п'ятий опитаний (20,8%).

Біля третини громадян України (35,6%) вважають, що політичну реформу скасували з метою збагачення політиків і їхнього оточення. Кожен п'ятий респондент (21,0%) вважає, що це було зроблено для того, щоб прибрати юридичні суперечності, а 13,7% висловили думку, що політреформа 2004 року була скасована заради проведення соціально-економічних реформ. При цьому більше чверті опитаних (29,7%) - важко відповісти на дане питання.

Більше половини українців (51,8%) вважає, що скасування політичної реформи 2004 року ніяк не змінить їхнє життя - все залишиться таким, яким було раніше. При цьому майже чверть опитаних (23,1%) побоюються, що це погіршить їхнє життя, і лише кожен десятий громадянин України (10,3%) сподівається на те, що відміна політреформи поліпшить його життя. Важко відповісти на дане питання - 14,8% респондентів.

Біля третини громадян України (34,7%) негативно відносяться до скасування політичної реформи 2004 року і майже стільки ж опитаних (32,2%) відносяться до даного факту байдуже. При цьому кожен п'ятий українець (20,3%) оцінює відміну політреформи позитивно, а 12,8% респондентів - важко відповісти на дане питання.

Gazeta.ua


Зараз ви читаєте новину «Майже 52% українців нічого не чекають від cкасування політреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути