понеділок, 03 жовтня 2011 19:05

Литвин: уряд перестав рахуватися з парламентом, та справа так далі не піде

Литвин: уряд перестав рахуватися з парламентом, та справа так далі не піде

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин закликає уряд до конструктивної співпраці з парламентом.

Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради у понеділок, повідомляє прес-служба ВР.

Зокрема, спікер зазначив, що "з 79 питань, запланованих до розгляду на нинішньому тижні, - два урядових законопроектів, які підготовлені до другого читання, решта - виключно законодавчі ініціативи".

"Така постановка питання очевидна. Ми сподіваємося, що у нас у п?ятницю буде нормальний діалог із Кабінетом Міністрів України", - сказав він.

Пояснюючи свою позицію під час дискусії, Литвин зауважив, що Кабінет міністрів "перестав рахуватися з Верховною Радою України". Він нагадав, що позаминулої п?ятниці на годині запитань до уряду були присутні всього три міністри, незважаючи на вимоги законів про регламент Верховної Ради України і про Кабінет міністрів України.

"Деякі навіть не спромоглися прислати заступника міністра, прислали уповноваженого. Я думаю, так справа далі не піде, або ми будемо працювати, або ні", - зазначив голова Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не може більше терпіти Кабмін?

Окрім цього, на засіданнях парламентських комітетів уряд представлений не так, як того вимагає законодавство, сказав він. При цьому Литвин підкреслив, що парламент завжди намагається розглядати урядові законопроекти якнайшвидше.

З огляду на це Литвин запропонував побудувати подальшу роботу з Кабінетом міністрів таким чином: "Що стосується урядових законопроектів у першому читанні, у п?ятницю після Дня уряду - поспілкуємось, буде нормальний діалог, - будемо розглядати. Ні - давайте приймати рішення. Бо ще такого не було ніколи, щоб об Верховну Раду витирали ноги".

Зараз ви читаєте новину «Литвин: уряд перестав рахуватися з парламентом, та справа так далі не піде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути